avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperarare pierdere an precedent
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperarare pierdere an precedent

Buna,
Daca la sfarsitul anului 2011 am avut pierdere 3000 lei(debit ct 117) iar la sfarsitul trim 1 am profit 3500 care sunt inregistrarile contabile pentru recuperarea pierderii?
Multumesc pentru ajutor

Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 09:17, 20 Iulie 2012
Acele inregistrari contabile pentru recuperarea pierderii din anul precedent se fac numai la sfarsitul anului. Practic ar fi 121-1171
PS. Aceasta inregistrare se face pe 01.01 ale anului urmator.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
pai si knd recuperez la trimestru, cum fac?......scad doar in calcule fara a face vreo inregistrare?
Corect rationamentul dvs. Da, se scade prin calcul si se raporteaza doar profitul aparut dupa recuperarea pierderii precedente. Nu se face nici-o nota la trimestru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie profit Cristina Vasile Cristina Vasile Va rog sa-mi spuneti daca am obtinut profit in anul curent i( Sold C ct. 121 ) ce inregistrari contabile se fac la sf anului in care am obtinut profit si ce ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit oroian-rodica oroian-rodica As dori sa ma lamuriti in ceea ce priveste calculul si inregistrarea impozitului pe profit in urmatorul caz: An 2012 - pierdere fiscala 68.000 lei ( Decl ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere ContSters259181 ContSters259181 Buna, Daca la sfarsitul anului 2011 am avut pierdere 3000 lei(debit ct 117) iar la sfarsitul trim 1 am profit 3500 care sunt inregistrarile contabile pentru ... (vezi toată discuția)