avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

Buna ziua.
Am o intrebare: in cazul in care o persoana lucreaza in domeniul financiar(la o banca de exemplu) si doreste sa-si dea demisia de la aceasta, faptul care credite in derulare ar putea face ca angajatorul sa nu ii semneze demisia?
Adica daca o anumita persoana, sa zicem "X" vrea sa plece prin demisie de la banca la care e angajat, poate sa o faca fara probleme, chiar daca are credite in derulare luate de acolo?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
Kent8d, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 20 Iulie 2012
Normal. Creditele raman si dupa ce pleci de la banca. Ca si cum ai lua credit pe o perioada de 12 luni , dupa 6 luni pleci de la o anumita firma , dar oricum trebuie sa mai platesti creditul inca 6 luni.
Un angajat bancar poate demisiona chiar daca are credite la banca. Nu poate fi conditionat de acestea sa ramana in contiuare angajat.
Atentie insa la clauzele din contractul de credit. Este posibil ca, fiind angajatul bancii sa fi avut conditii mai avantajoase (dobanzi mai mici, alte facilitati, etc) iar acestea se pot modifica dupa ce nu mai sunteti angajat, devenind ca petru orice alt client extern al bancii, persoana fizica. Verificati cotractele semnate.
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fortat de firma la care lucrez sa imi dau demisia gabrielle-niki gabrielle-niki Buna ziua Cu siguranta cazuri din acestea sunt extrem de dese in economia actuala. Angajatorul meu actual imi zice sa imi dau demisia (desi nu mi-a expirat ... (vezi toată discuția)
Modificare rata dobanda pentru un credit in chf contractat in 2008 geoiv geoiv Am nevoie de parerea dvs. Pana acum cateva zile am fost angajata unei anume banci - sa ii spunem \"Z\" deoarece am decis sa demisionez. Am contractat de la ... (vezi toată discuția)
Demisia mirela33 mirela33 Buna ziua! In cazul in care o persoana cu functie de executie demisioneaza este obligata sa stea 20 de zile lucratoare in preaviz? Ce ar putea face daca ... (vezi toată discuția)