avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... card credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

card credit

Buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea speta:
am avut un card de credit la Banca, datorii...rate neplatite...etc.
In luna februarie 2012 am achitat aprox 50% din aceasta datorie, luandu-mi totodata angajamentul de a achita rate lunare in valoare de 500 Ron pana la acoperirea intregii datorii. Suma totala era de 5.500 Ron, si prima rata a fost de 2.000 Ron.
Am efectuat lunar aceste plati, pana in data de 15 a fiecarei luni, conform angajamentului luat in scris fata de ei.
La inceputul lunii iulie am inceput sa primesc telefoane acasa si somatii de plata prin posta, cum ca pana la data de 18 iulie 2012 trebuie sa achit suma restanta pentru a evita ajungerea in instanta. Se mentona foarte clar ca suma restanta este de 1.500 ron, mai exact inca 3 luni de rate conform angajamentului meu.
Am intrebat-o pe doamna respectiva care m-a contactat de ce se intampla sa primesc astfel de somatii telefonic si mi s-a spus ca ea doar verifica sa imi respect angajamentul. In acel moment m-am cam suparat pe ei pentru ca in nicio luna nu ma depasit data de 15 pentru efectuarea platii.
Pentru luna iunie imi spune ca apare efectuata o plata in data de 25 iunie, desi eu aveam in mana chitanta prin care efectuasem plata personal in data de 15 iunie!!!
Doamna respectiva la telefon imi spune ca operatiunile efectuate de mine se actualizeaza in 2 zile lucratoare, deci asta inseamna ca eu am facut plata in jurul datei de 23 iunie! Alt motiv sa ma enervez, in conditiile in care stiam ca plata e facuta pe 15 iunie!!!! I-am comunicat doamnei telefonic sucursala bancii unde am efectuat plata, numarul chitantei, ora, etc... Pentru moment a fost liniste, dupa ce i-am mai promis inca o data doamnei ca voi plati lunar.
In data de 14 iulie am efectuat plata pentru inca o rata. in data de 17 iulie primesc din nou un telefon de la banca. O alta doamna ma intreaba daca am efectuat plata, eu ii spun frumos ca da, dansa imi spune ca ..da, se vede o plata in sistem. Ma bucur!
A doua zi, telefonul suna iar. "de la banca va sun doamna" - fara a se prezenta cine ma suna, de la ce banca..... ma roaga sa ii confirm daca eu sunt persoana pe care o cauta si data nasterii. Acest apel telefonic a avut loc cand dupa -amiaza, orele 14-15, eu veneam dupa o tura de noapte, deci era normal ca la acea ora sa dorm pentru a ma odihni sa pot mergel a serviciu, sa iau salariu, sa achit in continuare datoria.... Dar acestea sunt doar detalii.
In momentul respectiv am rabufnit la telefon, spunandu-i doamnei ca dansa m-a sunat pe telefonul fix de acasa, deci cu siguranta eu sunt si nu vecina, am intrebat de la care banca..... formula de prezentare a lipsit cu desavarsire. Am rugat-o sa aiba bunavointa de a verifica in sistem platile inainte de a suna oamenii degeaba.
Astazi, 19 iulie, istoria se repeta. O alta doamna, care s-a prezentat consilier juridic ma suna spunandu-mi ca are o problema cu plata mea. Am rugat-o politicos sa isi rezolve problemele de serviciu impreuna cu colegii dansei, deoarece eu nu lucrez la Banca.
Trecand peste ironie, va rog sa imi spuneti daca este normala o astfel de abordare din partea bancilor.
Personal, mi se pare deja a fi un fel de hartuire psihologica a clientului...

Ce pot face in acest caz pentru a inceta aceste telefoane?
Mai am de plata 2 rate a 500 ron fiecare. Daca as fi dispus de suma necesara, as fi achitat totul doar pentru a le inchide gura, desi.... cred ca si atunci ar avea probleme cu plata...

Multumesc si astept raspunsul dvs.

O seara frumoasa,
Ioana
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta! raoul26 raoul26 Buna ziua tuturor, Prin 2005, la inceputul furiei ratelor, am solicitat achizita unui telefon mobil prin credit la deja celebrul [editat] . Dupa 3-4 rate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma de recuperari creante lili cristescu lili cristescu Am avut un card de credit la Banca , si devenind somer dara vointa mea, retineti, nu am mai putut sa ma achit lunar si consecutiv de aceasta datorie motiv ... (vezi toată discuția)
Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate recuperari creante eneyonut eneyonut Buna dimineata, Am o mica problema cu o factura [ furnizor]In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu [furnizorul]. Mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)