avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creanta!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creanta!

Buna ziua tuturor,

Prin 2005, la inceputul furiei ratelor, am solicitat achizita unui telefon mobil prin credit la deja celebrul [editat] . Dupa 3-4 rate platite cu cardul emis de Editat, din diverse motive, nu am mai achitat ratele lunare.
Am primit cateva somatii si telefoane, etc.
in urma cu aproximativ 1 an am consultat biroul de credit, unde am constatat ca figurez cu datorii neachitate, iar contul datoriei - vandut catre un alt creditor. (dec.2009)
suntem la finalul lui Iulie 2012, se implinesc mai bine de 7 ani si jumatate de cand aceasta datorie exista. Cei de la editat Romania ma suna la fiecare 2 luni, cel mai recent telefon primit de la dansii fiind acum 2 zile, cand mi-au propus o oferta promotionala, datoria totala + penalizari a ajuns pe la 4800 RON, si daca achit pana la 01 august, beneficiez de reducere 50%, adica voi achita doar 2400 RON.
Problema e ca le-am cerut un document scris si nu au vrut sa coopereze, le-am propus varianta se la achit cash, la sediul lor, insa nu au fost de acord.
Nu inteleg...
pe de alta parte, din 2005 pana in prezent, datoria nu a fost prescrisa?
de ce nu am fost actionat in instanta si somat sa platesc pana in prezent?

Va multumesc

[ editat numele persoanelor juridice implicate]
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: raoul26 , utilizator 16:25, 31 Iulie 2012
parerea mea este sa stai linistit. datoria este prescrisa, mai mult in cazul in care nu ai fost notificat ca datoria a fost vanduta, cesiunea nu poate opera. insa atentie, daca le faci vreo plata partiala se intrerupe termenul prescriptiei si te pot actiona in judecata.
sfatul meu este sa nu le mai raspunzi la telefon si la alte adrese.
crede-ma ca am patit si eu la fel.
cu cat le raspunzi cu atat te streseaza mai des.
succes........
multumesc foarte mult! notificari scrise nu am primit in ultimii 2 ani, mai demult primisem cateva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma de recuperari creante lili cristescu lili cristescu Am avut un card de credit la Banca , si devenind somer dara vointa mea, retineti, nu am mai putut sa ma achit lunar si consecutiv de aceasta datorie motiv ... (vezi toată discuția)
Executare silita proprire salariu zograffi zograffi buna ziua, in 2005 am facut un card de credit de 2100 ron la o banca. am achitat ratele pana in 2009, dupa care am ramas fara servici si nu am reusit sa mai ... (vezi toată discuția)