avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu o firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu o firma de recuperari creante

Am avut un card de credit la Banca , si devenind somer dara vointa mea, retineti, nu am mai putut sa ma achit lunar si consecutiv de aceasta datorie motiv pentru care banca a vandut creanta acestei firme de recuperare ...stiu ca este un abuz, dar nu putem sa facem nimic...Eu va rog sa-mi spuneti daca este normal ce mi se intampla : din data de 01.04.2011, printr-o intelegere telefonica cu o anume doamna"x" de la aceasta firma, am stabilit de comun acor sa platesc luna suma de 300 lei pana la stingerea debitului,asta ar trebui sa se intample la anul in 11/2013..Eu ma achit de datorie lunar si consecutiv, cu toate ca si acum sunt in somaj si am o indemnizatie de 625 lei, varsta de 53 de ani, functia de inspector resurse umane, insa aceasta doamna "x" ma streseaza in fiecare luna cu telefoane dupa ce platesc, si-mi spune sa dau mai mult la rata, deoarece firma nu asteapta atata timp sa recupereze datoria de la mine., Eu nu mai inteleg nimic, si as dori sa stiu daca exista o anume lege in acest sens, care sa protejeze si astfel de ciudatenii, sau va rog sa-mi spuneti daca nu cumva trebuia sa inchei un contract cu firma in care sa se specifice suma lunara pe care am fost de acord sa o platesc.Si inca ceva, nu a fost mentionat niciunde in notificarea primita la inceput de la Banca, daca eu voi plati si majorari fata de aceasta firma . Aceste telefoane care le primesc sunt cam de intimidare, dar daca eu sunt si acum somer( ma gandeam sa scanez talonul si sa-l trimit firmeipentru confirmarea starii de fapt), cum as putea sa dau mai mult de 300 lei lunar, cand indemnizatia mea este de 625 lei ? Probabil ca se doreste ca acesti oameni sa moara de inanitie !!!! Retineti, ca eu sunt si am fost toata viata mea unom corect, insa prin pierderea locului de munca s-a creat aceasta situatie ! Multumesc pentru raspuns !


[editat de moderator- identificarea societatilor implicare contravine regulamentului de postare]

Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 11:20, 12 Decembrie 2012
Ar fi trebuit ca acest angajament sa nu il luati telefonic,sa mergeti la firma si sa va luati un angajament scris in care sa se prevada ca achitati lunar suma mentionata pana la stingerea debitului.Nu este tarziu nici acum sa faceti acest lucru pentru suma ramasa de plata.Veti fi scutit de telefoanele agasante.Adresati-va in scris firmei in legatura cu nelamurirea dvs.privitoare la calculul majorarilor.Este cel mai bine sa aveti domente scrise.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidare? lili cristescu lili cristescu Buna dimineata ! Am un card de credit la Banca si din motive de somaj nu am mai putut fi la fel de corecta, motiv pentru care banca a vandut creditul ramas ... (vezi toată discuția)
Datorie la societate recuperari creante Corina_FG Corina_FG Am luat 3 credite de la 3 banci; la una dinttre ele, nu am reusit sa platesc decat 20% din credit (n-am mai platit de 2 ani); banca a \"vandut\" creanta unei ... (vezi toată discuția)
Credit restant gascan gascan Buna.Am contractat in 2009 un credit(de nevoi personale negirat cu nimic) in valoare de 15000 lei,si in urma pierderii locului de munca am inregistrat ... (vezi toată discuția)