Buna dimineata ! Am un card de credit la Banca si din motive de somaj nu am mai putut fi la fel de corecta, motiv pentru care banca a vandut creditul ramas catre firma [editat]( cu care din pacate eu nu am incheiat nici un fel de contract la incasarea creditului si nici nu este stipulatata in contractul de credit cu Banca).Din luna mai 2011, la intelegere telefonica cu un reprezentant la firmei Editat, eu achit LUNAR SI CONSECUTIV suma de 300 lei, mai avand la acesta ora 3756 lei.Dupa fiecare plata efectuata, primesc telefon de la reprezentantul acestei firme, care imi spune : d-na....am vazut ca ati achitat, dar sa stiti ca noi nu asteptam atata timp sa dati dvs.doar 300 lei...va rugam sa achitati mai mult, sau ar trebui tot debitul sa-l lichidati". In momentul de fata, din luna aprilie 2012 eu sunt in somaj si primesc o indemnizatie de 625 lei ( am 53 de ani si sunt inspector resurse umane).Imi este tare greu sa achit aceasta suma, pe care am hotarat sa nu o diminuez de la intrarea on somaj. Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa fiu executata silit, asa cum spune d-na de la Editat, atata timp cat eu respect conventia telefonica.Poate e nevoie sa trimit copie dupa talonul de sonaj, probabil ca ei cred ca eu am bani si din rea vointa nu vreau sa-mi achit datoriile.Cordial,Lili Cristescu
Ma indoiesc ca veti putea fi executata silit, atata timp cat dvs achitati lunar suma de 300 de lei. Banca a cesionat creanta catre Editat, practic, aceasta firma din urma, ar avea dreptul sa va ceara aceasi suma de bani lunara pe care o cerea si banca inaintea cesionarii contractului.
Puteti fi executata silit chiar daca le platiti acea suma lunar. Daca nu aveti bunuri sau sunt in copropriate insa nu prea au ce sa execute si se vor multumi si cu cei 300 lei (daca vreti sa ii dati in continuare bineinteles).
Firma de recuperari creante nu trebuie sa ceara aceeasi suma pe care v-o cerea banca, de unde ati scos asa ceva? S-ar putea ca cineva sa ia in considerare astfel de sfaturi si sa ajunga sa fie executat silit cu buna-credinta. Odata ce creditul a devenit exigibil anticipat (adica a trecut tot soldul la scadenta), acea anuitate (rata cum ii ziceti) nu mai exista. Firma de recuperare are dreptul sa va ceara oricat pana la stingerea datoriei, sau sa va execute silit. Cel mai probabil in acest caz nu o vor face, fiind o suma nesemnificativa pe care probabil au platit nu mai mult decat doua plate lunare are dvs, si se vor multumi sa incaseze cei 300 de lei pe luna, mai dand cate un telefon prin care spera sa obtina mai mult. Ar fi bine, totusi, pentru linistea dvs, sa le cereti sa va trimita in scris un plan de rambursare agreat de ei pt aceasta suma.
Prescriere datorie
jackiss
Buna seara!
Am o dilema... O firma a luat de la banca un credit de 65000 lei pe o perioada de 8 luni. A achitat 30000 lei din datorie, iar apoi a intrat in ... (vezi toată discuția)