avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Declaratie de cesiune
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Declaratie de cesiune

Buna ziua ! In anul 2008 m-am inteles cu admin unei SC sa cumpar de la firma respectiva ( are activitate principala transporturi cu taxiuri ) un autoturism dacia logan in rate pe o perioada de 18 luni si dupa cele 18 luni eu sa pot achizitiona si autorizatia taxi de la primarie . Am intocmit un contract la notar ,mai exact o declaratie de cesiune in care se specifica ca daca imi voi respecta contractul si voi termina de achitat ratele dupa cele 18 luni imi pot trece masina pe numele meu sau pe orice alt nume si ca respectiva SC imi va cesiona si autorizatia taxi. In 2010 s-a finalizat contractul dintre noi si el mi-a taiat chit si mi-a dat o declaratie ca s-a terminat totul si ca oricand doresc din acel moment eu imi pot trece masina pe nume . Eu nu mi-am trecut masina inca pe nume si am ramas in continuare pe firma lor pt a nu pierde autorizatia taxi ,dar eu intre timp mi-am facut un PFA si am depus actele in primarie pt autorizare . Intr-o zi a venit patronul de la aceasta SC si mi-a zis ca trebuie sa imi i-au masina pe nume ca el cesioneaza altei SC toata firma cu masini si cu autorizatii ,dar ca el imi mai cedeaza si autorizatia taxi nu a mai pomenit nimic asa cum e specificat in contractul intocmit intre noi la notar. Va rog sa imi spuneti : daca el a incheiat cu mine o declaratie de cesiune la notar ca imi cedeaza masina si autorizatia ,el mai poate face un alt contract de cesiune cu o alta firma /persoana ? Si acum ce pot sa fac eu pt a-mi lua masina cu tot cu autorizatia taxi pt care am convenit ? Este posibil eu sa pierd tot si aceea declaratie sa fie un fals si el sa poate cesiona mai departe ? Multumesc anticipat ,Mari.
Este un contract de cesiune sau doar o declaratie ? In mod normal nu putea cesiona altei societati masina cedata dvs. Din punctul de vedere al autorizatiei problema este mai complexa. Solicitati printr-o notificare sa respecte actul incheiat cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Cum pot face taxi cu masina mea, cum se procedeaza cu licenta? n06d n06d Buna ziua, Am cumparat un Logan si as vrea sa fac taxi. Nu vreau sa ma angajez la o firma pentru ca planul este mult prea mare dar as vrea sa fac lucrez cu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor: ce venit imi trebuie sa pot face un leasing pt. o masina? marius12 marius12 cine ma ajuta sa im fac si eu un lising la masina pe firma ?????=D>am autorizatie PFA - Persoana fizica autorizata (vezi toată discuția)