avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cum pot face taxi cu masina mea, cum se procedeaza cu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cum pot face taxi cu masina mea, cum se procedeaza cu licenta?

Buna ziua, Am cumparat un Logan si as vrea sa fac taxi. Nu vreau sa ma angajez la o firma pentru ca planul este mult prea mare dar as vrea sa fac lucrez cu masina mea pe licenta unei firme. Insa la cele care am intrebat pana acum imi spun ca trebuie sa facem contract de vanzare cumparare pentru masina, deci practic sa le vand lor masina pe o suma modica. Este normal asa? Daca imi pierd masina? Alta solutie stie cineva?
Sau o firma micuta careia primaria i-a cesionat cateva licente de taxi mi cum mi le poate inchiria mie ca sa pot face taxi cu masina mea? Alte detalii daca imi poate oferi cineva...Multumesc
Cel mai recent răspuns: n06d , utilizator 15:32, 26 August 2014
NU faceti prostia sa vindeti masina . Este o sarlatanie. Indiferent cu ce va amagesc masina vanduta , ramane vanduta. Daca vor sa va ajute , va pot face licenta de taxi pe firma lor in baza unui contract de inchiriere , autentificat la notar, si inregistrat la ANAF.

Sau va puteti face dvs. licenta si atestat si lucrati individual. Intrati pe site-ul ARR-ului si gasiti acolo formularele si documentele necesare pt licenta
Din pacate unde am intrebat, la primarii nu se mai dau licente pentru ca s-a atins numarul de taxiuri corespunzator populatiei orasului. Firmele de taxi spun ca intrucat licenta de taxi este netransmisibila, eu nu pot avea licenta la masina mea decat daca le vand lor masina sau daca le cumpar eu firma.:) Altcineva ma sfatuise sa fac cu ei contract de comodat pt masina. Nu credeam ca este asa de complicat sa faci taxi in tara asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa taxi AndreiP33 AndreiP33 Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, intrucat am de multa vreme in cap achizitionarea catorva masini care sa functioneze in regim de taxi. Am cautat ... (vezi toată discuția)
Declaratie de cesiune xntcristina xntcristina Buna ziua ! In anul 2008 m-am inteles cu admin unei SC sa cumpar de la firma respectiva ( are activitate principala transporturi cu taxiuri ) un autoturism ... (vezi toată discuția)
Vanzare societate taxi cu licienta pituna pituna Detin o societate s.r.l am ca obiect de activitate transport in regim taxi cu licienta.Pot sa vand societatea cu tot cu licienta.Am voie sa vand licienta cu ... (vezi toată discuția)