avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA taxi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA taxi

Buna ziua.

Doresc sa infiintez un PFA, intrucat am de multa vreme in cap achizitionarea catorva masini care sa functioneze in regim de taxi. Am cautat prin regulamentele locale si prin legile in vigoare raspunsuri la intrebarile mele dar cu cat am cautat mai mult, cu atat am devenit mai confuz. #-o

In orasul de care apartin s-a atins limita de 4 taxiuri la mia de locuitori, astfel incat primaria nu mai acorda licente, singura metoda ramanand, astfel, cumpararea de masini cu tot cu licente, pentru ca nimeni nu prea vrea sa-si vanda doar licenta si sa ramana astfel cu masina cu mai mult de 500 de mii de km la bord.

Presupunand ca fac asta, la expirarea termenului de functionare, banuiesc ca pot sa comut licenta taxi pe masinile noi, nu? Si as dori sa mai stiu daca exista o limita legala in privinta detinerii unui anumit numar de masini. Sa presupunem cazul in care eu achizitionez un numar de 10 masini, putand sa fac rost si de licente si de tot ce mai e nevoie pentru acestea. PFA-ul are voie sa detina un numar de maximum x automobile taxi, in timp ce SRL-ul nu, sau nu exista nicio limita privitoare la acest aspect?

Ce restrictii sau piedici exista printre normele legale? Sau dupa 24 de luni de functionare, se poate intra pe profit, singura grija ramanand plata impozitelor si taxelor aferente?

Alte discuții în legătură

Cum pot face taxi cu masina mea, cum se procedeaza cu licenta? n06d n06d Buna ziua, Am cumparat un Logan si as vrea sa fac taxi. Nu vreau sa ma angajez la o firma pentru ca planul este mult prea mare dar as vrea sa fac lucrez cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot cumpara eu ca srl de la un pfa o licenta/autorizatie taxi cu tot cu masina? KeQue KeQue Buna seara, cum pot cumpara de la un PFA o licenta/autorizatie taxi cu tot cu masina. Dansul este prea batran si din cauza pandemiei numarul clientilor a ... (vezi toată discuția)
Licenta transport marfa pt autoutilitara de 3,5 tone?! Alexandracatalina1990 Alexandracatalina1990 Buna ziua! Infiintez zilele acestea un srl care se va ocupa in principal de relocari/mutari de locuinte , dar si transport de diverse obiecte, marfa la cererea ... (vezi toată discuția)