avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu o masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu o masina

buna ziua...as dori si eu raspunsul la o intrebare ....sa explic mai detaliat....acum vreo 2 ani de zile am cumparat o masina de la o persoana , dar nu am facut niciun act cu acea persoana...pur si simplu am luat-o pt a cara ceva cu ea prin comuna...nu imi trebuia act de vanzare cumparare....dupa ceva timp masina s`a stricat si am dus-o la fier vechi.....acum cateva zile proprietarul masinii a venit la mine sa imi ceara talonul pt a o radia....iar eu nu il mai am...a spus k o va declara furata la politie....in acest caz as dori sa stiu daca mi se poate intampla ceva....va multumesc
Cel mai recent răspuns: blackang3l24 , utilizator 13:38, 22 Iulie 2012
blackang3l24 a scris:

(...) am cumparat o masina de la o persoana,dar nu am facut niciun act cu acea persoana...

daca exista martori pentru tranzactie proprietarul va poate chema in instanta ptr a putea radia masina.
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2012
cyan, moderator
dar daca nu recunosc ca am cumparat masina...pot face asta pentru ca nu exista niciun act doveditor ca masina a fost la mine....iar daca ma cheama in instanta ce se va intampla?va multumesc
chiar daca nu exista un act pot exista martori.
daca sunteti dintr-o comuna, comunitatea locala este mica iar proprietarul poate gasi martori care sa declare ca ati circulat in ultimii doi ani cu masina respectiva.
banuiesc ca daca va cheama in instanta si declarati in flas puteti fi invinuit de declaratie mincinoasa.
se pune intrebarea cum ati reusit sa duceti masina la fier vechi fara niciun document, de regula se elibereaza un document prin care se dovedeste distrugerea masinii si care este folosit ulterior la radierea acesteia din evidenta.
daca aveti talonul masinii si eventual chitanta cu care ati predat masina la fier vechi, sfatul meu este sa mergeti sa obtineti certificatul de distrugere de la centrul de fier vechi respectiv.
astfel evitati o posibila chemare in judecata si inchideti si conflictul cu proprietarul initial al masinii.
pana la urma v-ati folosit de masina respectiva timp de 2 ani si fara sa achitati impozitul aferent si ar fi corect din partea dvs. sa procedati in consecinta.
nu am nimic de la centrul de fier vechi deoarece nu mi`a cerut nimic...niciun act....in acest caz ce pot face..daca declara masina furata la politie ce mi se poate intampla mie...asta ma intereseaza pe mine...sau dati-mi o idee ca sa nu se intample nimic..va rog frumos..va multumesc
va rog imi raspunde si mie cineva>..am mare nevoie de ajutor...nu m`am mai lovit de o asa problema si nu am habar ce pot face sau ce mi se poate intampla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. de curând mi a fost reținut talonul cu drept de ... Ro5002 Ro5002 Bună ziua. De curând mi a fost reținut talonul cu drept de circulație 15 zile la o mașină mai veche care prezenta mai multe elemente de caroserie cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot radia autoturismul? tony999 tony999 am avut un accident in luna iulie 2010, epava am lasat-o la un nene in curte care avea service, urmand sa o dezmembreze si sa vanda piesele.dupa multa liniste ... (vezi toată discuția)
Nu mai exista nici masina, nici banii! Catalinozaurusrex Catalinozaurusrex Buna ziua! Masina a fost a mamei mele iar eu i-am instrainat-o unei rude a unor vecini in vederea cumpararii ulterior, numai ca de aproape 3 ani nu ne-a ... (vezi toată discuția)