avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plata TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plata TVA la incasare

bunaseara tuturor, as vrea sa stiu si eu ce proceduri se vor face la returnarea TVA tot cu control la cerere ? si daca se plateste si inpozitul pe profit tot la incasare .
multumesc ptr. intelegere
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 09:09, 20 Iulie 2012
Din ce cunosc eu, din proiectul de reglementare, se modifica doar termenul de deductibilitate al TVA, respectiv la incasarea facturii pentru facturile emise si la plata facturii pentru facturile primite.Metodologia de returnare a TVA nu se modifica si nu cred ca se va renunta la control, mai ales dupa returnarile frauduloase de TVA de pana acum. Impozitul pe profit nu are nici o legatura cu TVA si nici cu incasarea facturilor emise. Intarzierea incasarii facturilor poate avea legatura cu indicatorii economico-financiari( viteza de rotatie a fondurilor, lichiditatea curenta, etc).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare CIMPEANU MIRELA CIMPEANU MIRELA pentru o societate care nu aplica sistemul TVA la incasare (are cifra afaceri > 2250000 lei), cum se procedeaza cu colectarea si deductibilitatea la facturi?#-o (vezi toată discuția)
Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Pfa-tva tzuku51 tzuku51 Activez ca PFA.In anul 2009 am depasit plafonul de 119,000 pentru a ma declara platitor de tva cu 300 lei.Pur si simplu am adunat gresit,fara nici o ... (vezi toată discuția)