avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita persoana decedata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita persoana decedata

Buna ziua. Am si eu o mica problema in care sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi. Mama a murit in 2008 si a ramas de plata o factura telefonica catre o firma de telefonie. Eu sunt baiatul ei si nu am avut bani sa platesc fiindca exact in aceeasi perioada sau intamplat mai multe nenorociri familiei si de atunci stam cu banii foarte prost. Azi 20/07/2012 a venit o somatie de plata de la un cabinet de avocatura cum ca daca nu se plateste se trece la executarea silita. Pot ei sa execute silit pe tatal meu sau sa il oblige intr-un fel sa plateasca datoria? Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: CostinFlorentin , utilizator 17:55, 21 Iulie 2012
In situatia in care a fost acceptata si dezbatuta succesiunea,mostenitorii au preluat atat "activul" cat si "pasivul" masei succesorale,respectiv le revine obligatia sa achite debitele acumulate de catre defunctul titular al contractului de telefonie mobila
Daca a fost deschisa succesiunea, atunci mostenitorii preiau patrimoniul defunctului compus atat din drepturi, cat si din obligatii.

Prin urmare, daca vor reusi sa faca demersurile necesare si sa afle cine este mostenitorul, atunci este posibil sa fie obligat sa plateasca acea factura tatal dvs.
Nu ar trebui sa raspundeti acelei notificari. Nu va pot executa silit direct.
Societatea trebuie sa actioneze intai in instanta si n-o vor face pt ca dreptul la actiune s-a prescris, fiind vb de o datorie mai veche de 3 ani.
Apoi, titularul fiind decedat, trebuie sa introduca in cauza mostenitorii, sa dovedeasca ca au acceptat succesiunea.
E destul de complicat pt ei
Multimesc pentru mesajele trimise, au fost de ajutor. O sa ma gandesc cum procedez in continuare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita busu_mn busu_mn nu am facut succesiunea pe averea lasata de taica-meu si la tara am lasat pe cineva sa plateasca impozitele , el fiind beneficiarul produselor si subventiilor ... (vezi toată discuția)
As dori o informatie ref executare actoru_vlad actoru_vlad Situatia este urmatoarea: Tatal meu a avut un proces cu o persoana si anul trecut a pierdut definitiv procesul. A fost obligat la plata unei sulte de bani ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)