nu am facut succesiunea pe averea lasata de taica-meu si la tara am lasat pe cineva sa plateasca impozitele , el fiind beneficiarul produselor si subventiilor de pe 6 ha .
M-am trezit acum ca impozitele nu au fost platite de 6 ani si cei de la primarie afland adresa mea (pentru ca m-am interesat de soarta impozitelor) au trecut la executarea mea silita cu valoarea impozitelor.
Va intreb daca au dreptul sa ma execute silit atat timp cat nu am facut succesiunea si mai sunt si altii care au dreptul la avere
Atata timp cat nu ati acceptat dezbaterea masei succesorale,daca nu exista document autentificat care sa ateste calitatea dvs de mostenitor al defunctului,pe cale de consecinta nu puteti fi executat silit
In situatia in care va fi dezbatuta succesiunea,dvs veti accepta atat "activul" cat si "pasivul" masei succesorale respectiv datoriile/debitele defunctului
De acceptarea mostenirii nu mai incape vorba, s-a acceptat tacit, atata vreme cat sunt folosite terenurile respective. Daca nu ati facut renuntyarea la mosternire in termenul legal, in plus ati intrat deja in posesia activelor mostenite, sunteti acceptant al mostenirii, iar in calitatea dvs de mostenitor de drept- ati mostenit si datoriile.
De fapt, datoriile nici macar nu sunt ale tatalui, care era decedat acum 6 ani, ci sunt ale dvs. Ati intrat in posesia mostenire la data decesului, de la acea data va incumba obligatia de plata a impozitelor.
Executare silita
ramy27
Buna ziua ,am primit pe data de 15 o notificare de la Eos ca daca nu platesc in 5 zile datoria ne va exexuta silit .Mentionez ca datoria de 2.882,34 a ramas de ... (vezi toată discuția)