avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat cu plata in rate?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat cu plata in rate?

Buna ziua,
Am avut un avocat pe care l am platit in rate,numai ca am fost nevoit sa renunt la serviciile sale,deoarece nu m a ajutat cu absolut nimic.Problema este ca i am platit mai mult de jumatate din onorariul pe care trebuia sa i-l dau,desi procesul era abia la inceput.Imi cerea bani inainte de fiecare infatisare,desi nu se inainta cu nimic in proces,ma gandeam ce voi face cand voi achita intreaga suma...
Intrebarea mea este daca pot gasi un avocat bun pe care sa il platesc in rate,sa nu fiu nevoit sa platesc intreg onorariul la inceput.
Nu cunosc pe nimeni in domeniu care sa ma sfatuiasca si sa mi recomande un avocat care sa ma ajute.
De exemplu daca onorariul ar fi de 10.000 lei,cat ar trebui sa dau la inceput avocatului?
Va multumesc anticipat.:">
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
ion_andrei, utilizator
Buna ziua.
In primul rand ce intelegeti dvs. printr-un avocat bun, de ce considerati ca nu v-a ajutat cu nimic si de ce ati renuntat la serviciiile acestuia ? Dupa cele relatate va fi destul de greu sa gasiti un avocat care accepta plata in mai multe rate a onorariului. Trebuie stabilit termenul de plata a fiecarei rate, sanctiuni in caz de neexecutare, etc. clauze care, de regula, nu se intalnesc in contractul de asistenta juridica. Depinde de avocat, de valoarea reala a onorariului, de durata si complexitatea procesului si altele.
Succes.
Prin "avocat bun" inteleg sa angajez un avocat care sa ma si ajute la proces. Avocatul pe care l am avut nu si a respectat partea sa de intelegere prin faptul ca,dupa cum ati spus si dvs. ne am inteles intrun fel cu banii,numai ca dumnealui imi cerea mereu,ca dovada ca i am platit mai mult de jumatate din onorariu fara sa faca nimic,in afara sa amane procesul odata.
Acest avocat l am cunoscut in tribunal la o infatisare a procesului,m a vazut dezorientat si m a intrebat daca ma poate ajuta cu ceva....
In curand sunt citat iar si am nevoie de avocat,dar de data asta unul serios.Nu dispun de multi bani,de aceea ma interesez pentru a nu ma mai "pacalii" si sa "arunc banii pe fereastra".:">
Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
In general, avocatul va poate ajuta functie de natura materialului pe care i-l oferiti, cu alte cuvinte, avocatul lucreaza cu materialul clientului. Nu face altceva decat sa aplice legea, sau sa faca slalom printre articole, spete, pentru a va gasi varianta cea mai optima pentru rezolvarea cazului expus de dvs.
Poate nu i-ati oferit garantii sufieciente. La notar cand mergeti pentru incheierea unui act, platiti tot in rate? Si onorariile sunt mult mai mari. Pentru munca care se raporteaza la termene multiple, poate cercetare, poate asigurare de consultanta si nu numai acea prezentare la tribunal in care instanta amana, nu din vina avocatului, ci a exceptiilor pe care le ridica partea adversa, onorariul achitat reprezinta ceva infim, mai ales in cazul unui proces care se intinde pe mai multi ani . Dar se pare ca pentru majoritatea civililor ( ma refer le cei care nu practica activitati de natura juridica) munca avocatului este una neimportanta. Mai trebuie sa reflectati si poate veti gasi cu adevarat un avocat "bun" care sa va reprezinte interesele. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat italian incearca sa mai obtina bani dupa proces. ce e de facut? bscrst bscrst Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi oferiti un sfat. Am fost reprezentat in Italia intr-un proces penal de un avocat angajat de firma la care lucram.Nu s-a ... (vezi toată discuția)
As vrea sa-mi dau avocatul in judecata mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua As vrea sa dau in judecata avocatul care m-a reprezentat intr-un proces pentru ca eu consider ca din cauza lui am pierdut procesul. I-am dat ... (vezi toată discuția)
Refuzul avocatului de a reprezenta clientul missy999 missy999 Buna seara. Vin cu urmatoarea problema: mi-am angajat un avocat pentru a ma reprezenta la un proces si procesul a fost stramutat in alt judet. La prima ... (vezi toată discuția)