avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... as vrea sa-mi dau avocatul in judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

as vrea sa-mi dau avocatul in judecata

Buna ziua
As vrea sa dau in judecata avocatul care m-a reprezentat intr-un proces pentru ca eu consider ca din cauza lui am pierdut procesul. I-am dat inscrisuri care nu au fost atasate la dosar. Consider ca a facut acest lucru deoarece i-am platit onorariul cu mult timp inainte de primul termen asa cum fusese invoiala, numai ca banii i-am dat fara factura deoarece atunci nu avea toner sa scoata la imprimanta si ramasese sa-mi dea chitanta la intalnirea urmatoare. Am mers pe incredere ca doar era avocatul meu. Au trecut mai multe intalniri dar motive sa vina fara chitanta a tot gasit. Credeti ca am vreo sansa sa-l dau in judecata pt nepledare corecta desi cazul era foarte usor de castigat?
In primul rand, ca sa nu ramaneti cu procesul pierdut, luati-va un avocat bun care sa va castige cauza macar in calea de atac (apel sau recurs, ce se poate declara). In al doilea rand, contract ati incheiat cu avocatul? Ati specificat in contract cuantumul onorariului si cand urmeaza sa fie platit? Este esential.
Buna ziua
multumesc pentru raspuns.
Sa stiti ca am incheiat contract cu acesta, unde este specificat onorariul dar nu si momentul cand trebuie sa-l platesc. Cand am incheiat contractul mi-a spus ca-i pot da banii pana la prima infatisare numai ca m-am grabit si am facut o prostie dandu-i inainte si mergand din pacate si pe incredere. Problema este alta. Daca stiam ca n-o sa fiu reprezentata de el n-as fi incheiat nici un contract. Avocatul care m-a reprezentat n-a venit deloc pregatit la infatisare ajungand eu sa-i arat in timpul sedintei in ce acte trebuie sa se uite ca sa raspunda atacurilor partii adverse. Cat priveste recursul degeaba il fac pentru ca o sa dureze foarte mult si eu aveam nevoie luna aceasta de castigarea procesului. Era ceva foarte urgent. Eu vreau sa stiu daca-l dau in judecata o sa am castig de cauza pentru ca nu m-a reprezentat cum trebuie?
Imi pare rau de ceea ce vi s-a intamplat.
Dar, intrucat v-ati adresat unui site la care multi consultati sunt avocati, ma tem ca solicitarea dvs va ramane fara raspuns in ceea ce priveste actiunile pe care le puteti intreprinde impotriva avocatului.
In rest, chiar daca trebuie sa castigati procesul foarte repede, in consens cu dandanaua, va sugerez sa atacati sentinta pronuntata la fond.
Av. Mihai Vaduva
Inteleg ca nici nu v-a aparat avocatul cu care ati incheiat contractul, ci un alt avocat, probabil unul care l-a substituit pe cel dintai.1.Daca il dati in judecata, cum veti face dovada ca i-ati platit onorariul?2.Avocatii n garanteaza castigarea unui proces, ci doar ca vor face tot ce pot in interesul clientului lor.Imi pare rau, dar asta este.Atentie mare pe viitor cand semnati contracte si dati bani.
Nu m-a reprezentat cel cu care am incheiat contractul
1. L-am filmat cu o camera ascunsa performanta cand i-am dat banii pentru ca mi s-a parut ciudat ca nu a vrut sa-mi dea un cont in care sa-i virez onorariul si a zis ca-i mai bine cash. Din inregistrare reiese cat i-am dat, de ce i-am dat si ca i-am spus ca imi poate da chitanta data viitoare.
2.Cand am vb despre cauza noastra nu a spus nici macar o data ca am putea pierde procesul din contra.
vreau sa demonstrez ca este un infractor si nu a urmarit decat sa pastreze banii. Nu mai spun ca nu a cerut la ultima infatisare ca cheltuielile de judecata sa fie platite de ceilalti desi noi asa discutasem. Deci totul a fost premeditat si as vrea sa-l dau in judecata pe acest infractor.

Alte discuții în legătură

Avocat cu probleme mihaimarius mihaimarius buna ziua ma numesc mihai si am si eu urmatoarea mare problema: am incheiat un contract de reprezentare cu un avocat ca sa deschida un proces acesta urmind ... (vezi toată discuția)
Avocati incorecti , nu astept raspuns kamamura kamamura cum poate o persoana fizica sa dovedeasca faptul ca un avocat a refuzat sa-i elibereze chitanta pentru banii pe care ii cere in repetate randuri cu ocazia ... (vezi toată discuția)
Valabilitate contract asistenţă juridică iosub_oana iosub_oana Bună ziua Am o problemă Am avut un accident rutier cu victimă, pt.care sunt cercetată penal. Am un reprezentant legal, care acum, la începerea ... (vezi toată discuția)