avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... avocat italian incearca sa mai obtina bani dupa ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

avocat italian incearca sa mai obtina bani dupa proces. ce e de facut?

Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi oferiti un sfat. Am fost reprezentat in Italia intr-un proces penal de un avocat angajat de firma la care lucram.Nu s-a incheiat niciun contract intre firma (sau intre mine) si avocat. Inainte de pronuntarea sentintei, avocatul a fost intrebat printr-un fax ce suma mai solicita pentru solutionarea problemei. A mai cerut 1000 euro care i-au fost platiti inainte de procesul final (la care s-a dat sentinta), dupa care el mai cere 2000 euro intai patronului, apoi mie. Banii nu i s-au mai trimis in Italia, iar acum el ma da in judecata pentru neplata pe mine si nu pe patron. Cui sa ma adresez sa aflu ce e de facut? Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: bscrst , utilizator 19:15, 27 Iulie 2008
NU stim ce contract de asistenta juridica ati semant cu avocatul din Italia si la ce v-ati angajat.
Daca va zicem sa va angajati alt avocat din Italia, nu stiu daca va ajutam prea mult.

Puteti sa va adresati organizatiei ( uniunii/ baroului) din care face parte avocatul respectiv pentru a cere lamuriri.
In Italia contractul de asistenta juridica nu este conditionat de forma scrisa, astfel ca un astfel de contract poate fi incheiat perfect valabil doar verbal, ceva de genul: "Vreti sa fiti aparatorul meu? Da!"
Iar onorariile sunt stabilite prin lege, cu exceptia faptului cand partile au negociat un alt honorar decat cel prevazut de lege..
Cat despre marimea onorariului... nu pot spune decat ca, in dreptul penal, ca regula generala onorariile sunt mari!
Frecvent se cere un avans de 1-2000 de euro, iar la final vine nota de plata finala...
Certitudine in privinta onorariului nu va poate da decat un alt avocat italian, sau o intrebare la unul din barouri, de unde vi se poate spune daca suma de 3000 de euro se incadreaza inca in limite normale (adica legale) sau este mult prea mult...
Multumesc mult pentru raspuns, dar vreau sa mai fac cateva precizari: avocatului i s-au platit pana acum 2000 euro(in doua transe), iar acum el mai cere alte 2000 (desi intr-un fax pe care i l-am trimis intrebandu-l cat mai costa, el ii raspunde patronului ca 1000 euro care i-au fost virati in cont). Procesul a durat doar 2 luni si a fost o singura infatisare in fata tribunalului, restul fiind discutii si documente pe care avocatul le-a adresat Curtii. De aceea mi se pare o suma mult prea mare. Ati putea sa-mi spuneti, poate, unde gasesc in legile italiene informatii privind onorariile? Sau un avocat din Romania cu care sa pot discuta pentru ca sunt sigur ca din Italia nu as afla prea multe (nu cunosc nici limba, nu stiu cui sa ma adresez si mai sunt si roman!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat si nu am primit bani gigipaler gigipaler buna , am un caz mai special un pic... m-am angajat la o pizzerie din italia , roma, in luna februarie , patronul mia spus ca imi poate oferi intre 600 si 700 ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in italia MARIA NADIA MARIA NADIA Buna ziua tuturor si multumesc celor care vor binevoi sa-mi acorde atentie In anul 2006,ianuarie , fiul meuPaul a avut un accident la locul de munca unde ... (vezi toată discuția)
Probabil avocat necinstit, ce pot face biulian biulian Un membru al familiei a fost expropriat si am considerat suma de despagubire, 18000 de euro mica si am solicitat 23000 de euro Primariei Bucuresti. Nu au ... (vezi toată discuția)