avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata drepturilor salariale dupa incetarea cim cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata drepturilor salariale dupa incetarea cim cu acordul partilor

dupa incetareaa CIM administratorul firmei refuza sa-mi plateasca salariul pe luna iunie si zilele de concediu aferente perioadei 01.01.2012-05.07.2012 inclusiv cele 5 zile din luna iulie,mentionez ca incepand cu data de 06.07 CIM cu soc respectiva a incetat,am lucrat la aceasta soc 9 ani,ce cale legala treb urmata pt a-mi recupera drepturile salariale?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 20 Iulie 2012
Puteti sesiza ITM si/sau actionati in justitie.
Pentru inceput faceti o sdresa la societate prin care solictati plata drepturilor salariale.
Daca refuza, va puteti adresa instantei de judecata pentru plata salariilor restante cu o cere de chemare in judecata, care nu se timbreaza.
Instanta va pune in vedere societatii sa prezinte statele de salarii, iar daca se constata ca nu v-a platit salariile restante, veti castiga procesul si va veti recupera banii. Hotararea data pe fond in litigii de munca este executorie.

Va puteti adresa si la ITM, dar societatea va primi o simpla amenda dar nu va fi obligata sa va plateasca salariile

Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
de ce nu este obligata daca eu am muncit in aceasta perioada?
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante este instanta de judecata ... ITM-ul constata neplata sau plata salariului, dar nu-l poate obliga pe angajator .. in prima faza, nici nu-l poate amenda pe angajator pentru asa ceva.
daca itm nici macar nu-l poate amenda ce rol mai are atunci itm?

Alte discuții în legătură

Angajat care nu isi primeste banii dupa demisie bogha13 bogha13 Buna ziua. Cum procedez in cazul in care mi-am dat demisia de la un patron ( nu a vrut sa imi semneze demisia la zi ) am stat in preaviz si mai trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare cu art.65(1) codrina.ama codrina.ama Buna ziua, Va rog, am nevoie, din nou, de sfatul Dvs : 1- art. 78(1) din CCMUN 2007-2010 precizeaza ca, la incetarea CIM, angajatul trebuie sa primesca ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale catalina76 catalina76 Buna ziua, De aproape o luna de zile, mi-a incetat contractul de munca (restrangere de activitate..preaviz..toate cele). Fostul patron refuza sa-mi ... (vezi toată discuția)