avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Un administrator de societate comerciala, angajat la propria firma, poate sa primeasca somaj?
Cel mai recent răspuns: oti_s , utilizator 23:55, 12 Ianuarie 2009
Poate beneficia de somaj orice persoana care a realizat venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni din ultimele 24 si contractul de munca a incatat din motive neimputabile lor (ex: s-a desfiintat locul de munca).
oti_s a scris:

Un administrator de societate comerciala, angajat la propria firma, poate sa primeasca somaj?

Poate beneficia de somaj numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege, si anume:
- a realizat un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
- c.i.m. a incetat pentru motive neimputabile salariatului. Temeiul de drept trebuie sa-l constituie incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
Nu conteaza functia pe care o detine o persoana in cadrul unei societati, important este sa fi avut calitatea de angajat si sa fi realizat un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii iar contractul de munca sa fi incetat in conditiile enumerate de colegul de mai sus
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din crestere copil in somaj? stelutamonica stelutamonica Am urmatoarea intrebare:o doamna care a fost in crestere copil poate intra acum in somaj? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? paprika1981 paprika1981 Am lucrat la o firma 2 ani jumate si am plecat cu demisia la zi.Dupa 4 luni am revenit la aceeasi firma si lucrez de 2 luni.Situatia financiara a firmei nu ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatia de concediu crestere copil silvias silvias Buna ziua Daca o angajata are un stagiu de cotizare de 9 luni pana la nasterea copilului poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ... (vezi toată discuția)