avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... din crestere copil in somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

din crestere copil in somaj?

Am urmatoarea intrebare:o doamna care a fost in crestere copil poate intra acum in somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 3 Martie 2009
Da,insa trebuie sa lucreze o perioada inainte de somaj.
In cazul in care i se desface CIM din motive neimputabile salariatului si indeplineste conditia de a avea luctare 12 luni in 24 luni anterioare concediului de crestere copil poate sa beneficieze de somaj.
Pentru a beneficia de somaj trebuie sa indeplineasca anumite conditii, si anume:
- sa aibe un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii
- incetarea raportului de munca sa se faca pentru motive neimputabile salariatului, in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare.

Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj oti_s oti_s Un administrator de societate comerciala, angajat la propria firma, poate sa primeasca somaj? (vezi toată discuția)
buna raluca-cuha raluca-cuha am avut contract individual de munca la o firma 12 luni din care 4 luni in concediu de maternitate .Mai beneficiez de ajutorul de somaj?Va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Semerean  Violeta Semerean Violeta in ultimul an ( 12 ) am lucrat doar 9 luni cu contract individual de munca , mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.B-) (vezi toată discuția)