avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INDEMNIZATIE SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INDEMNIZATIE SOMAJ

in ultimul an ( 12 ) am lucrat doar 9 luni cu contract individual de munca , mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.B-)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 26 Februarie 2009
X-(pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni sa ai 12 luni de cotizatie
Semerean Violeta a scris:

in ultimul an ( 12 ) am lucrat doar 9 luni cu contract individual de munca , mai pot beneficia de indemnizatia de somaj.B-)

pentru a beneficia de somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii
- c.i.m. sa fi incetat pentru motive neimputabile salariatului, in baza unuia din urmatoarele articole : art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire C.Geta C.Geta asadar,in ambele situatii eu trebuie sa am cotizatie minim un an in ultimele 12 luni si,el este obligat sa imi incheie contractul de munca cu articolul 65.1-cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
buna raluca-cuha raluca-cuha am avut contract individual de munca la o firma 12 luni din care 4 luni in concediu de maternitate .Mai beneficiez de ajutorul de somaj?Va multumesc (vezi toată discuția)