avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Suntem 3 frati din doua casatorii ale tatalui nostru, decedat in februarie. Urmeaza sa facem succesiunea si fratele din a doua casatorie insista ca pe inventarul bunurilor mobile si imobile sa trecem valori mici, pentru a reduce taxele. Ar putea sa ne afecteze acest lucru mai tarziu, cand se va proceda la impartirea valorica, dupa vanzarea unor bunuri, inclusiv a unui apartament ? Multumesc pentru orice informatie.
Sigur ca va influenta in cazul in care se vor vinde. La apartament valoarea, chiar si la succesiune, se stabileste conform grilei notariale. Asupra celorlalte bunuri, in cazul in care nu va intelegeti solicitati o evaluare, Tineti cont ca veti fi in indiviziune si nu veti putea vinde decat impreuna. Numai in cazul unui partaj succesoral puteti stabili ce va revine ficaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunþare la succesiune Marta Tot Marta Tot Suntem doi fraţi, iar după moartea părinţilor nu am făcut succesiunea. Cui rămân bunurile mobile şi imobile ale părinţilor noştri? Putem fi ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte Elyana5 Elyana5 Buna seara. Am mostenit patru frati un apartament si vreau sa vand cota mea parte unuia dintre frati. Problema e ca nu am facut partajul bunurilor care se afla ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune simocris1 simocris1 acum 16 ani in urma decesului unchiului sotului meu ,matusa a primit in urma succesiunii 5/8 din terenul intravilan si din casa. Sotul meu are testament ... (vezi toată discuția)