avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport expirat la intrarea in tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport expirat la intrarea in tara

Buna ziua!
As dori sa intreb pe cine imi poate raspunde la urmatoarea situatie: vrem sa iesim din tara (pt vreo 3 sapt) in scop turistic cu cei 2 copii al caror pasaport va expira. Adica pasaportul este valabil in momentul iesirii din tara, dar in momentul intrarii in tara va fi expirat(de 10 zile)!... Intrebarea mea este daca putem iesi din tara, iar daca da, vom putea intra in tara cu pasapoartele expirate ale copiilor fara prea multe complicatii (adica vreo amenda care sa depaseasca costul pasaportului, care pt 2 copii ne costa aproape 600 lei) ??
Cel mai recent răspuns: Diacobet , utilizator 17:34, 12 Decembrie 2016
Nu cunosc legislatia europeana in domeniu; am auzit / citit de cazuri in care politistii de frontiera unguri i-au intors din drum pentru a-si face titluri de calatorie ca nu aveau deloc acte de identitate - asta parca mi se pare de inteles - si de cazuri in care politistii de frontiera romani cereau bani ca sa nu aplice amenzi pentru actele expirate, ceea ce nu intra in atributiile lor si evident era spaga smulsa. Alte probleme nu stiu sa fi fost.

Ar fi excelent daca cineva ne poate spune cum reglementeaza tarile UE tranzitarea lor de catre cetatenii celorlalte tari membre (sper ca n-au legi speciale pentru romani) cu pasapoarte expirate si daca ii obliga sa mearga la consulate pentru prelungire – sau in cazul romanilor sa isi faca titluri de calatorie pe cei care au carti de identitate expirate. Inclin sa cred ca un cetatean UE care se intoarce in tara lui nu este obligat sa mearga la consulatul tarii de origine daca poseda act de identitate expirat, insa desigur ma pot insela.
Am citit si eu de un roman intors de bulgari sa-si faca titlu de calatorie pentru ca avea pasaport expirat.
Parerea mea este ca exista un risc pe care ti-l asumi sau nu.
Daca vrei sa stai linistit iti faci repede pasapoartele. Daca vrei sa scutesti banii pe pasapoarte, accepti ca poti fi intors din drum si gata.

Poate user-ul o sa ne povesteasca si noua ce a facut.
Bună ziua cititorule
Mai exact 11/12/2.016 am trecut vama la Borș cu cei doi copii cu pașapoartele copiilor expirate respectiv in 2.015 si 2.016 si vreau sa mentionez ca nu am avut absolut nicio problemă in vederea pașapoartelor, acuma să fi fost noroc sau nu au nici un drept sa te întoarcă înapoi pentr ați face titlu de călătorie.
Succes in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte adriananiculae adriananiculae Am o intrebare: actual traiesc in Spania cu familia mea (parinti si frate) si anul acesta vroiam sa ne intoarcem in Romania , problema este ca fratele meu nu ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat Gina43 Gina43 As dori sa merg in Romania dar pasaportul meu este expirat din 2010 e posibil sa intru in tara chiar daca este expirat? (vezi toată discuția)
Acte pierdute in germania - pot intra in tara? chipucnicolae chipucnicolae am pierdut cartea mea de indentitate si pesaportul fiului meu in germania cind veneam de la aeroport.fiul meu este la scoala in germenia si treb sa merg in ... (vezi toată discuția)