avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... TAXE LA VANZAREA APARTAMENTULUI
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

TAXE LA VANZAREA APARTAMENTULUI

Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu o informatie, vreau sa vand un apartament si m-ar interesa sa stiu , in cazul in care sunt 4 proprietari, impozitul pe tranzactie platit catre stat ramane 2% pentru toata suma sau fiecare proprietar trebuie sa plateasca acesti 2% ? Si as mai dori sa stiu daca se poate, taxa pentru acel extras de carte funciara pentru vanzare trebuie platita de catre vanzator sau de catre cumparator? Va multumesc
Impozitul pe tranzactie se stabileste in cuantum de 2 sau 3% functie de data cand ati dobandit apartamentul si se calculeaza pentru intreaga suma la care se vinde. Cei 2 % din impozit se aplica pentru fiecare vanzator in proportie cu cota pe care o detine din apartament. Extrasul de autentificare care nu costa mult, doar la urgenta costa 200 lei, se plateste de vanzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament maria_corina29 maria_corina29 buna seara, vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ... (vezi toată discuția)
Legalizare act vanzare cumparare gabi_br.ro gabi_br.ro cat costa si cum se calculeaza valoarea ce trebuie platita pt un act de vanzare cumparare a unui apartament cu valoare de 70000 ron?exista un procent fix ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament beatlen beatlen Eu impreuna cu fostul meu sot (suntem divortati) avem un apartament in comun achizitionat din doua donatii. Deci suntem doi proprietari. Intentionez sa i vand ... (vezi toată discuția)