Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutati cu o informatie, vreau sa vand un apartament si m-ar interesa sa stiu , in cazul in care sunt 4 proprietari, impozitul pe tranzactie platit catre stat ramane 2% pentru toata suma sau fiecare proprietar trebuie sa plateasca acesti 2% ? Si as mai dori sa stiu daca se poate, taxa pentru acel extras de carte funciara pentru vanzare trebuie platita de catre vanzator sau de catre cumparator? Va multumesc
Impozitul pe tranzactie se stabileste in cuantum de 2 sau 3% functie de data cand ati dobandit apartamentul si se calculeaza pentru intreaga suma la care se vinde. Cei 2 % din impozit se aplica pentru fiecare vanzator in proportie cu cota pe care o detine din apartament. Extrasul de autentificare care nu costa mult, doar la urgenta costa 200 lei, se plateste de vanzator.
Vanzare apartament
beatlen
Eu impreuna cu fostul meu sot (suntem divortati) avem un apartament in comun achizitionat din doua donatii. Deci suntem doi proprietari. Intentionez sa i vand ... (vezi toată discuția)