avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme

buna ziua....am si eu o mica mare problema cu actualul loc de munca...sunt barman la o firma din piatra neamt de 3 luni si jumatate...am ramas aici dupa ce fostul meu sef si-a incetat activitatea si a predat spatiul altcuiva...am lucrat 4 ani la fostul sef...nu am avut conflicte de munca niciodata...in schimb de cand au venit noii sefi parca simt ca o iau razna...indiferent ce fac nu e bine...se scarpina tot timpul de mine si arata pe fata ca nimic nu le convine din ceea ce fac...m-au scos datoare cu niste bani pe care i-am platit chiar daca nu i-am luat eu....totul se face intre ei iar cand ceri explicatii ti se raspunde foarte urat ca nu e treaba mea...am fost acuzata de furt in urma acestei intamplari si amenintata ca voi fi data afara si mi se va desface contractul de munca astfel incat nu voi mai fi angajata nici macar de o firma de curatenie...si intrebarea mea este....vreau sa plec de la aceasta firma fara preaviz...doar sa las cererea de demisie...imi poate desface contractul de munca acest patron asa cum zice el...incat sa nu ma mai pot angaja nicaieri?
1. Este o amenintare a patronilor dvs. care nu are nici un suport legal.

2. Nici o incetare de contract de munca nu va poate anula dreptul de a va angaja la un alt loc de munca.

3. Cred ca mai mult vor sa va faca sa plecati de la acest loc de munca.
va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns...intr-adevar cred ca despre asta este vorba...vor sa ma faca sa plec de buna voie iar ei sa se considere nevinovati...in fine....imi voi depune cererea de demisie fara preaviz...tinand cont ca la fiecare predare de tura se preda marfa celeilalte colege deci nu ma poate sa ma acuze ca am furat si cand am plecat...dupa ce predau tura si ea o receptioneaza inseamna ca nu mai am probleme...dar daca imi desfac contractul de munca cu litera i....ce implica asta?...cu ce ma afecteaza?
1. In fostul Cod al muncii, in vigoare pana la 01.03.2003, era un articol 130 (1), lit.i) care permitea angajatorului sa desfaca contractul indicidual de munca pe motive disciplinare.

2. Actualul Cod al muncii exista un alt articol care se refera la asa ceva:

Art. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
...

3. Dar nu este nici o nenorocire daca se ajunge la asa ceva, nu trebuie sa va speriati.

4. Incercati mai intai sa faceti o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor si apoi reveniti pe forum sa va spunem ce sa mai faceti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc mult....voi reveni cu detalii...o zi frumoasa va doresc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca costev costev Buna ziua, Am fost anuntat de sef ca doreste sa plec din companie si ca vrea sa-mi dau demisia. Nu mi-a dat nici un motiv desi am incercat sa aflu care e ... (vezi toată discuția)
Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca Mara c Mara c Un angajator iti paote desface contractul de munca dupa ce lai anuntat si ai facut cererea de demisie cu litera i\"sau indisciplinar doar pentru faptul ca nu ... (vezi toată discuția)