avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transfer societate din Italia in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transfer societate din Italia in Romania

Sunt in Italia de 4 ani, nu mai stiu ce s-a schimbat si care e legislatia in Romania astazi.

Am nevoie de un consiliu ( contabil, legal) referitor la transferul unei societati din Italia in Romania.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:11, 22 Iulie 2012
Puteti transfera o societate din Italia in Romania numai in situatia in care este o societate europeana - constituita ca societate pe actiuni in conformitate cu regulamentul Consiliului (CE) nr. 2157/2001 cu privire la statutul societatii europene. In legislatia romaneasca gasiti o reglementare succinta a acestei probleme in Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, la art. 270 indice 2a- 2e. Evident daca va gasiti intr-o asemena situatie trebuie sa luati legatura cu o persoana de specialitate sa va sprijine in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatile romane pot avea sediul in alt stat ue? sabina56 sabina56 Buna ziua!As dori sa stiu daca o societate comerciala romaneasca poate sa aiba sediul social in alta tara din UE? Trebuie sa aiba un sediu permanent in ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza o filiala, sucursala, etc. in strainatate? alina240 alina240 Buna ziua, As avea unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva. O S.C. romana(SRL) ar dori sa se extinda si intr-o alta tara UE. Am inteles ca in acest ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale albulescu albulescu Buna seara,daca stie cineva care sunt taxele de inregistrare a unei societati si capitalu social necesar pentru inregistrarea lor ... (vezi toată discuția)