avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se infiinteaza o filiala, sucursala, etc. in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se infiinteaza o filiala, sucursala, etc. in strainatate?

Buna ziua,
As avea unele nelamuriri daca ma poate ajuta cineva.

O S.C. romana(SRL) ar dori sa se extinda si intr-o alta tara UE. Am inteles ca in acest sens isi poate deschide filiala, sucursala, reprezentanta, etc.

As dori sa stiu daca mai intai de toate trebuie sa-si inregistreze de ex. filiala/sucursala la ORC din RO si ulterior in cealalta tara UE sau invers, adica mai intai la ORC(sau echivalent) din tara respectiva si ulterior la ORC din RO?
Sau care ar fi procedura?

V-as mai ruga daca se poate sa imi prezentati unele avantaje/dezavantaje intre filiala, sucursala, reprezentanta,etc.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 12:27, 5 Aprilie 2010
[ link extern ]

DIRECTIVA 2001/86/CE A CONSILIULUI EUROPEAN din 8 octombrie 2001
REGULAMENTUL
CONSILIULUI EUROPEAN (CE) nr. 2157/2001 din 8 octombrie 2001 privind Statutul Societatii Europene (SE)
REGULAMENTUL CONSILIULUI COMUNITATILOR EUROPENE (CEE) nr. 2137/85 din 25 iulie 1985 privind Gruparea Europeana de Interes Economic (GEIE)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati comerciale albulescu albulescu Buna seara,daca stie cineva care sunt taxele de inregistrare a unei societati si capitalu social necesar pentru inregistrarea lor ... (vezi toată discuția)
Proces in strainatate alina_z alina_z Buna ziua Am si eu o intrebare la care pana acum nu am reusit sa primesc un raspuns. In cazul in care o firma cu sediul in strainatate (UE) incheie un ... (vezi toată discuția)
Societatile romane pot avea sediul in alt stat ue? sabina56 sabina56 Buna ziua!As dori sa stiu daca o societate comerciala romaneasca poate sa aiba sediul social in alta tara din UE? Trebuie sa aiba un sediu permanent in ... (vezi toată discuția)