avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce cod CAEN sã folosesc?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce cod CAEN sã folosesc?

Mă interesează, și sunt pe cale, să deschid o firmă de SRL-D. Am mai multe întrebări, dar principala este „ce cod CAEN să folosesc” pentru o revistă online lunară? Unde aș putea să o încadrez?

Apoi m-ar interesa, dar nu neapărat ca importanță ca prima întrebare, cum pot deschide un SRL-D în Craiova și la cine pot apela, dacă nu am timp să mă duc eu pentru depunerea actelor ș.a.m.d. Cât m-ar costa și în cât timp ar fi gata?

Și o altă întrebare, pentru SRL-D dispun de anumite finanțări nerambursabile cumva? Și dacă da, cum le pot accesa?

Mulțumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: antonia.cristescu , utilizator 19:14, 11 August 2021
Daca pentru activitatea dvs nu aveti timp(infiintare, studiu) de ce mai deschideti firma?E cumva o anexa la activitatea dvs principala?
Cititi si va documentati despre OUG 6/2011, si dedicati timp pentru detalii ce le obtineti pe site:
[ link extern ] /
In partea dreapta sus vedeti oficiul teritorial de care apartineti , ca domiciliu.
cat despre cod CAEN gasiti aici detalii:
www.avocatnet.ro/content/con...
Nu e vorba că nu am timp acum, este vorba că nu am timp de drumuri, pentru că am o nuntă de pregătit. Tocmai ca să nu pierd timp, aș dori să înființez un SRL-D și să evit drumurile, pe care nu le pot face la momentul actual.
Cod CAEN 5814-Activitati de editare a revistelor si periodicelor
pe site ORC gasiti detalii despre documentele pentru SRL-D.
[ link extern ]
[ link extern ]

Puteti apela si la firme specializate in constituirea firmelor, contra-cost.
Ca SRL-D sunteti scutit de plata taxelor de inscriere.Actele sunt gata in cateva zile.
Daca dispuneti de semnatura electronica, puteti face singur intreaga procedura de infiintare a societatii prin intermediul platformei online a ONRC. De asemenea, puteti apela la societati specializate, fara a fi necesare drumuri. Durata normala de solutionare a unui dosar este de aproximativ 3 zile lucratoare de la momentul depunerii corecte si complete a documentelor. Intr-adevar, beneficiati de scutire de la plata taxei de publicitate a infiintarii (aprox. 122 lei), insa, veti avea obligatia sa o platiti peste 3 ani, cand veti pierde statutul de debutant si veti fi obligat sa schimbati numele societatii la ONRC. Alte facilitati in cazul SRL-D vs. SRL nu exista, nu se acorda facilitati fiscale, nici finantari nerambursabile mai facile. Mai mult, in primii 3 ani de activitate nu veti avea voie sa distributi dividend mai mult de 50% din profit, restul fiind obligatoriul sa il reinvestiti in societate. Daca nu ma insel, veti avea si obligatia transmiterii situatiilor financiare anuale catre o entitate de supraveghere (alta in plus fata de ANAF). Prin urmare, va recomand sa optati pentru SRL, nu SRL-D. Spor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare magazin online mariuscoditoiu mariuscoditoiu buna ziua, as vrea sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac pentru a infinta un magazin online,adica imi trebuie firma,ce acte imi trebuie si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxe și impozite la un srl d Ionut1475 Ionut1475 Buna ziua! Am inceput demersul pentru a înființa un srl-d. La sfârșitul săptămânii cred că am firma gata și m-ar interesa câteva răspunsuri la ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociat unic = administrator in februarie 2014 - ghid practic adinutza2602 adinutza2602 Voi incerca sa prezint pasii pe care i-am urmat pentru a inmatricula SRL-ul cu asociat unic, care este si administrator. Actele le-am depus si obtinut in luna ... (vezi toată discuția)