avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire apartament achizitionat credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire apartament achizitionat credit

Salut

Am si eu urmatoarea problema. Am achizitionat un apartament printr-un credit ipotecar impreuna cu fosta prietena in 2010. Lucrurile nu au mers extraordinar de atunci si ne despartim. Creditul este luat de mine ca titular si ea coplatitor , iar la intabulare avem amandoi 50% si o ipoteca a bancii + statului roman (Prima Casa). Precizez ca nu am fost / nu suntem casatoriti. In apartament s-au facut renovari dupa achizitionare.
Vreau sa stiu si eu care ar fi variantele ca apartamentul sa ramana la unul din noi (atat amiabile cat si prin justitie)

Multumesc
Ce este mai important nu precizati: in contractul de vanzare-cumparare sunteti trecuti amandoi sau numai unul singur???

Daca sunteti trecuti amandoi in contract, atunci aveti drepturi egale asupra apartamentului.

Daca nu va intelegeti in mod amiabil cu privire la impartirea bunului, cu atribuirea acestuia catre unul singur si cu privire la cuantumul sultei datorate, atunci va trebui sa deschideti o actiune in instanta de partajare a apartamentului si atribuirea acestuia catre una dintre parti.

Daca ambele parti solicita atribuirea apartamentului, atunci va ramane la latitudinea judecatorului, in functie de probele administrate, de posibilitatile materiale de intretinere a apartamentului si de plata sultei, caruia dintre parti ii atribuie apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit prima casa ContSters22096 ContSters22096 A si B, soti care au achizitionat un apartament prin Prima Casa vor sa divorteze. La contractarea creditului a existat si un coplatitor, C. Atat A, cat si B ... (vezi toată discuția)
Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Plata sultei prin credit ipotecar? kdoina2007 kdoina2007 In cazul unei sentinte de partaj cu plata sultei, daca nu am banii si va trebui sa ma imprumut de la banca, aceasta va acorda creditul? Daca nu, ce metoda ar ... (vezi toată discuția)