avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Calcul impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Calcul impozit pe profit

O firma s-a inregistrat cu pierdere in anul 2011, pe care a inregistrat-o pe contul 117 in luna ianuarie 2012. In cursul anului 2012, atat in trimestrul I cat si la sfarsitul trimestrului II a inregistrat profit. In aceasta situatie se calculeaza si se declara impozit pe profit la finele fiecarui trimestru sau acest profit serveste la acoperirea pierderii din anul precedent, declarandu-se impozit pe profit zero pana la acoperirea pierderii din anul anterior?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:59, 22 Iulie 2012
In registrul de evidenta fiscala faceti calculul profitului brut si respectiv impozitul pe profit. Acolo, spre final, intervine si pierderea fiscala de recuperat din anii precedenti.
Da, acoperiti pierderea din 2011 la calculul impozitului, trimestru cu trimestru, pana acoperiti toata valoarea. Declaratiile 100 le depuneti pe zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere contabila mikitud mikitud Buna ziua, O societate SRL platitoare de impozit pe profit care a fost pe pierdere in ultimii doi ani,dar pe trimestrul 1 2013 am profit cum declar in dec ... (vezi toată discuția)
Recuperare pierdere ContSters259181 ContSters259181 Buna, Daca la sfarsitul anului 2011 am avut pierdere 3000 lei(debit ct 117) iar la sfarsitul trim 1 am profit 3500 care sunt inregistrarile contabile pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit profit trim i dissy dissy Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca la calculul imp pe profit trim I, inainte de validare se trece si pierderea fiscala din aniul anterior din D101? Un ... (vezi toată discuția)