Buna ziua.
Am un copil din prima casatorie,si un altul din actuala casatorie,cum proteja dreptul de urmas al copilului din actuala casatorie in asa fel incat primul copil sa nu poata ridica pretentia la mostenire.Cu alte cuvinte mostenirea sa ramana intreaga copilului din a doua casatorie.
Multumesc.
Ambii copii au drepturi egale ca mostenitori rezervatari. Depinde de natura dobandirii bunurilor. In principu puteti sa faceti un act de dispozitie, adica un contract de vanzare-cumparare prin care sa ii transmiteti proprietatea. Faceti dovada ca va aflati in deplinanatea facultaitilor mintale, printr-un certifict medico-legal, inserati in contract si acest amendament.
Nu se poate ! Ce doriti dvs nu este nici legal...nici moral! Copilul din casatoria anterioara are dreptul la decesul dvs, la dezbaterea mostenirii la rezerva succesorala. Orice fel de instrainare pe care ati face o copilului din casatoria prezenta poate fi atacata la decesul dvs ca donatie deghizata, inclusiv vanzarea cumpararea fara nicio clauza daca pretul se dovedeste a nu fi real.
Testamentul va fi supus reductiunii ca si donatia.
Nu l puteti priva pe copil de ceea ce legea II confera!
Ar fi o metoda dar doar daca copilul din actuala casatorie are un venit permanent.
Practic, faceti contract de v-c in care treceti un pret minim (de preferat conform grilei notariale) si timp de 5-10 ani, copilul simuleaza plata imobilului. Practic mergeti amandoi la banca in ziua lui de salariu, copilul depune prin ordin de plata banii in contul dvs, dupa care dvs. ridicati banii si ii returnati copilului. Asa copilul va avea dovada platii pretului si orice tentativa de reductiune nu ar mai avea asa mari sanse.
Mostenire
giuliana19
vroiam sa stiu daca la apartamentul detinut de tatal meu (si cumparat integral de el cu mult inainte de a se recasatori),,,actuala lui sotie are vreun drept .. (vezi toată discuția)