avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Firma cercetare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Firma cercetare

Sunt universitar si as avea o intrebare legat de contabilitatea unei firme de cercetare.
Intrucat nu pot angaja personal pentru cercetarile mele in cadrul universitatii, as dori sa infiintez o firma care sa aiba ca activitatea cercetarea - un fel de institut de cercetare. In aceasta varianta, daca sunt castigate proiecte nationale ANCS firma va plati profit pe sumele castigate prin proiecte?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:03, 24 Iulie 2012
In conformitate cu art. 14 Cod fiscal impozitul pe profit se aplica in cazul persoanelor juridice romane asupra profitului impozabil obtinut din orice sursa, atat din Romania, cat si din strainatate.


Ok. Dar este vorba de proiecte de cercetare, care nu produc profit. Doar regie. Aceasta se considera profit?
Daca societatea realizeaza profit va plati impozit pe acesta. Cu privire la activitatea de cercetare aveti unele stimulente fiscale prevazute de art. 19 indice 1 Cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functie ContSters61389 ContSters61389 Codul muncii prevede, la art. 35, citez: (1)Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte ... (vezi toată discuția)
Firma noua infiintata fifi58 fifi58 o firma noua infiintata cu capital social mai mic de 25 000 euro , cu domeniul de activitate comert este obligata sa fie platitor de impozit pe v. microintr. ... (vezi toată discuția)
In sfarsit ! apar clarificari Florin Marius Savu Florin Marius Savu Pe situl MF a fost postat pe 15 crt. un proiect de OUG pentru modificarea Codului Fiscal. http://www.mfinante.ro/transparenta.html?pagina=acasa Se ... (vezi toată discuția)