avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general In sfarsit ! Apar clarificari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

In sfarsit ! Apar clarificari

Pe situl MF a fost postat pe 15 crt. un proiect de OUG pentru modificarea Codului Fiscal.

[ link extern ]

Se suspenda pana in 2015 platile anticipate, ramane impozitul minim si se calculeaza corect impozitul pe profit anual (incepand cu 2010).
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 10:46, 18 Martie 2010
Deci platim impozit minim, indiferent de domeniul de activitate, nu?
contabil20 a scris:

Deci platim impozit minim, indiferent de domeniul de activitate, nu?

Platim impozit minim pana in 2011 cand o sa se decida prelumgirea perioadei in care este aplicat impozitul minim .
E mai mult decat umilitor! Nu mai schimbam modificarea, nu mai modificam schimbarea, acum completam modificarea schimbarii!! GENIAL!
Mai avem o luna pana la plata impozitului pe primul trimestru si inca nu se stie cine ce si cat plateste, cine ce semneaza, cine ce certifica... se fac in continuare proiecte de ordonante care sa modifice o lege ce a fost facuta sita pana acum... si asta daca se ia in calcul ca legea respectiva nu ar fi fost modificabila decat prin lege si cu aplicabilitate cel mult din anul fiscal urmator...
In fiecare zi ciulim urechea la radio sau la tv, sau ne stricam ochii pe internet cautand noi si noi modificari....
Au mai ramas cateva firme, se chinuie sa traiasca de azi pe maine si singura "inlesnire" pe care o ofera guvernul este scutirea de la plata CAS daca angajezi un somer (dar din cate am inteles nu orice somer ci un fost bugetar - scuze daca gresesc - asta nu seamana a discriminare?)
Nu stiu ce ar mai fi de spus...
singura "inlesnire" pe care o ofera guvernul este scutirea de la plata CAS daca angajezi un somer (dar din cate am inteles nu orice somer ci un fost bugetar - scuze daca gresesc - asta nu seamana a discriminare?)


Sunt 2 proiecte in acest sens :
1) proiectul BOC
2) cel enuntat de d-voastra proiect Antonescu PNL

Vai de noi si de viitorul acestei tari
Clarificari da, in sensul ca impozitul minim obligatoriu a fost mentinut si il platesti indiferent de situatia financiara a firmei ( pierdere sau profit sub nivelul imp minim), fara posibilitatea recuperarii lui. Dat fiind ca majoritatea firmelor au inregistrat pierdere in anul 2009, facilitatea oferita de Codul fiscal referitoare la recuperarea pierderii fiscale in urmatorii 7 ani, este din start compromisa.
Totusi, platile anticipate dadeau cel putin posibilitatea recuperarii lui in anul urmator.
S-a modificat modificarea, fara a se modifica nimic!

Masuri venite sa sprijine mediul de afaceri...Care mediu? in situatia in care in febr 2010 inca 11 mii de firme si-au suspendat activitatea, iar din ce in ce mai multe intra in incapacitate de plata? Oficiile postale sunt pline de somatii de plata de la AFP, notificarile de la furnizorii neplatiti curg, iar clientii, normal, nu pot fi incasati.
Acesta este cercul vicios, in care ne vom mai invarti inca o perioada buna de timp.
=D>

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar 2010 firma infiintata in 2009, firma care la sfarsitul anului 2009 inregistreaza pierdere amgmdv amgmdv Pentru o firma infiinata in 04.12.2009 cum se calculeaza impozitul pe profit datorat pt trim I 2010 (firma care in 2009 inregistreaza pierdere)? Cf OUG ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit in 2010 pt.soc.care au fost micro cu impozit cu 3% camicami camicami Avand in vedere ca din 2010 se schimba modul modul de stabilire a impozitului pe profit trimestrial ptr.societatile platitoare de impozit 16% in anul 2009,va ... (vezi toată discuția)
Impozitare micro 2009 krisztina krisztina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum se impoziteaza un SRL infiintat in febr 2009, ca si microintreprindere, pe trim 2 /2009? Va multumesc (vezi toată discuția)