avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz demisie

ce prevede preavizul in cazul demisiei de 20 zile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 22 Iulie 2012
Preavizul face parte din CIM, mergeti la serviciu in program normal de lucru si veti fi platit, este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.
in legea 53/2003 Codul muncii art,79(4) ,preavizul nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, de ce in CMI este prevazut 20 de zile lucratoare
1. Codul muncii s-a modificat prin Legea 40/2011, art.79 a devenit art.81 care acum spune:

Art.81
...
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

2. - Va uitati in CIM, la cap. L.Alte clauze, lit.c) unde aveti trecuta perioada de preaviz in cazul demisiei.
- Daca aveti o perioada mai mica de 20 de zile lucratoare atunci se respecta perioada din CIM.
Codul Muncii a fost republicat in 18.05.2011 , astfel incat art.79 a devenit art.81.

Codul Muncii prevede ca pe perioada de preaviz c.i.m. isi produce toate efectele .. astfel, dvs veti merge la serviciu si va aveti indeplini atributiile prevazute in fisa psotului, iar angajatorul are obligatia sa va plateasca salariul pe aceasta paerioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Sunt angajat la o societate privata si as vrea sa demisionez. In CIM perioada de preaviz este de 15 zile calendaristice (vechiul cod). Nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Incetare cim demisie anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul cand un angajat isi da demisia pe 13 dec 2011, termen preaviz 20 zile lucratoare care se termina pe 12 ian ... (vezi toată discuția)
Demisie depusa in prima zi de intrare in vigoare a noului cod al muncii, cit trebuie sa stau in preaviz? calind calind Buna ziua Sint intr-o situatie mai ciudata: mi-am dat demisia fix pe 1 mai, prima zi de intrare in vigoare a noului cod al muncii, ffind angajat de 2 ani. ... (vezi toată discuția)