avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

decizie de sanctionare

am primit o decizie de sanctionare de 30% pe 3 luni pe care era specificat capot sa o contest la tribunal .am contestat o la contencios administrativ si am pierdut procesul pe motiv ca conf art 49 din oug 59/2000 trebuia sa ma adresez la un nivel ierahic superior si nicidecum tribunalului .am facut recurs si as dori sa stiu daca am sanse sa cistig?mentionez ca pe decizie scria ca sa ma adresez tribunalului.lucrez in domeniul silvic.
Este o greseala a celor care a emis decizia respectiva .... art.49 alin.1 teza a II-a din OUG nr.59/2000 prevede ca, impotriva sancţiunii respective persoana în cauză poate face contestaţie la forul ierarhic superior, în termen de 15 zile de la data comunicării sancţiunii.

Asadar, trebuia sa contestati decizia la forul ierarhic superior si apoi in instanta de judecata.
Cererea dvs trebuia respinsa ca fiind prematur introdusa....
De cine trebuia respinsa ? care ar fi solutia dupa parerea dvs?
Instanta trebuia s-o respinga ca prematur introdusa , avand in vedere ca exista o procedura prealabila care trebuia indeplinita inainte de sesizarea instantei de judecata.
mai are rost sa mai continui recursul ?
Este un punct de vedere , optiunea va apartine ... si recursul va fi respns ca nefondat , avand in vedere reglementarea expresa a procedurii prealabile printr-o norma speciala.

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila la hotararea comisiei de disciplina de concediere paraga paraga buna seara. speta este urmatoarea: comisia de disciplina a directiei silvice ia o hotarare nr.x/2011, prin care dispune desfacerea disciplinara a contractului ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal al termenului de contestare a sancþiunii disciplinare dispuse în cazul unui funcþionar public Laurys Laurys Buna ziua, Ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: care este termenul in care poate fi contestata decizia de sanctionare disciplinara aplicata prin ordin ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa contest o decizie a agentiei judetene de plati? GabiM26 GabiM26 Tatal meu a obtinut o decizie favorabila in instanta bazata pe articolul 11 Decret-Lege nr. 118/1990 care spune: \\\\\\"persoanele care fac dovada, prin ... (vezi toată discuția)