avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 390

Am urmatoarea intrebare: cum trebuie sa trec in jurnalul de tva de cumparari si in declaratia 390 baza de impozitare pentru un documente emise in UE de cazare la hotel (tva 7%) si factura de marfa (tva 19%)? MUltumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:56, 24 Iulie 2012
acest tip de operatiuni taxate in statul furnizorului nu se raporteaza in decl. 390 vies
in decont se trec la rd. 26.
Multumesc pentru raspuns! Mai am urmatoarele intrebari: in jurnalul de cumparari se trece valoarea totala si tva zero, iar la rd.26 tot valoarea totala (baza+tva) din factura? Aceasta valoare se trece si la rd.26.1? Multumesc anticipat pentru raspuns!
in jurnalul de cumparari se trece toata valoarea din factura (inclusiv tva) la rd. de achizitii neimpozabile in romania.
in decont treceti numai la rd. 26 aceeasi valoare din jurnal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cazare austria consela consela Am doua facturi de cazare UE (Slovacia si Germania) : facturile sunt emise cu tva si platite cu suma care include tva. Intrebarea mea este: aceste ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto second-hand Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si pe mine . Am o factura cu un auto second-hand pe care scrie \\" Livrarea se supune regimului special al marjei profitului. ... (vezi toată discuția)
Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)