In urma demisiei din sistemul militar, o comisie locala, legal abilitata a dispus recuperarea cheltuielilor facute cu scolarizarea mea. Am contestat deciza comisiei locale, am primit un raspuns, l-am contestat si pe acesta, apoi o comisie centrala a dispus anularea tuturor actelor emise de comisia locala.
Ne gasim in situatia in care, dupa mai bine 130 de zile de la demisie, nu mai exista nici un act in vigoare pentru cercetarea administrativa asupra mea, pentru ca au fost anulate de comisia centrala.
Conform ORDONANTEI Nr. 121 din 28 august 1998, art. 23, "Termenul pentru efectuarea cercetarii administrative si inregistrarea actului de cercetare este de cel mult 60 de zile de la data cand comandantul sau seful unitatii a constatat sau a luat cunostinta de producerea pagubei"
Paguba, daca inteleg corect, s-ar fi produs la momentul demisiei mele, sau al trecerii in rezerva, corect. Asta ar insemna ca au trecut de atunci mai mult de 130 de zile.
INTREBARE: este adevarat ca au incalcat acest termen pentru derularea cercetarii administrative?? CE AVANTAJ AM IN ACEASTA SITUATIE SI CUM IL POT UTILIZA?
Prin urmare, depasirea termenului de 60 de zile inseamna ca angajatorul nu mai poate dispune efectuarea cercetarii administrative .. parerea mea este ca acest termen este un termen de prescriptie...
Mai ramane de lamurit ce ar trebui sa fac acum: sa ma prezint la noua comisie pentru o noua cercetare administrativa (am fost somat in scris sa ma prezint), sau nu?
Daca doar astept, banuiesc ca voi fi somat din nou, apoi daca nu ma prezint, se va lua o decizie in lipsa mea, o voi putea contesta, se va ajunge din nou la comisia centrala, apoi voi putea merge in instanta exact cu aceasta precizare, ca termenul de cercetare administrativa s-a prescris.
Cum credeti ca ar putea decurge lucrurile?
V-as ruga, daca doriti, sa cititi si topicul "Document INEXISTENT", tot din categoria Dreptul muncii, pentru ca mai exista un aspect interesant in decizia comisiei centrale.