avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere.Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere.Preaviz

Buna ziua,
Patronul m-a concediat si mi-a comunicat acest lucru pe data de 20.07.2012 si tot in aceeasi zi mi-a scris si preavizul, tot cu aceeasi data.
Este corect?
Cate ore se lucreaza pe perioada preavizului ( 20 zile lucratoare) si daca poate sa ma oblige sa-mi efectuez restul de CO pe anul 2012 ( 8 zile), pe perioada preavizului?
Mi-a comunicat verbal ca sa raman in concediu si sa nu ma mai duc la serviciu in preaviz?
Ce sa fac?
Va multumesc.
Astept un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 23 Iulie 2012
In perioada preavizului aveti dreptul de a lucra numai 4 ore pe zi, in vederea cautarii unui loc de munca. Concediul de odihna suspenda curgerea termenului de preaviz.
concediul medical este obligat sa-l plateasca
poti lucra numai 4 ore pe zi
1. Concediul de odihna nu suspenda curgerea termenului de preaviz.

2. Reducerea timpului de munca pe perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sua in reg.intern al acestuia.
Astfel , durata timpului de munca este cea mentionata in c.i.m. daca nu exista dispozitii contrare.

3. CO se acorda la solicitarea salariatului si nu a angajatorului ... prin urmare, CO se poate lua pe perioada de preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz colectiv ?? Gaman84 Gaman84 Eu lucrez la o societate de salubrizare. Ni s-a spus că toți muncitorii vor fi băgați în preaviz colectiv. Dar sunt persoane din societate care mai aveau ... (vezi toată discuția)
Preaviz dat de companie in cazul unui preaviz dat de companie: ... SANTIER SANTIER Preaviz dat de companie In cazul unui preaviz dat de companie: 1. daca solicit CO si acestia nu il accepta (din x motive reale sau nu) pot fi obligati in ... (vezi toată discuția)
Subsemnatul mantescu dragoș am o întrebare sunt angajat din ... Mantescu Mantescu Subsemnatul Mantescu Dragoș am o întrebare sânt angajat din 2015 la patron in august anul trecut în 2021 m-am îmbolnăvit de TBC stand 8 luni in medical ... (vezi toată discuția)