avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz colectiv ??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz colectiv ??

Eu lucrez la o societate de salubrizare. Ni s-a spus că toți muncitorii vor fi băgați în preaviz colectiv. Dar sunt persoane din societate care mai aveau de luat concediu. Cum se procedează? Ne poate băga în preaviz dacă mai avem concediu de luat?
Unde este prevăzut în lege așa ceva? În ce articol?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:52, 3 Decembrie 2019
Va poate concedia , chiar daca mai aveti zile de CO de efectuat. In acest caz :
1. Pe durata preavizului, contractul individual de muncă continuă să îşi produca toate efectele. Astfel, este posibil ca in perioada de preaviz sa va luati concediu de odihna

2. In situatia, in care la incetarea c.i.m. mai aveti zile de CO neefectuate acestea se vor compensa in bani .

art.146 C.mun.
....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Câte ore pe zi sunt prevăzute pentru perioada de preaviz?
Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.
Buna seara,
Nu exista "preaviz colectiv".
In cazul concedierii colective se va avea in vedere situatia fiecarui angajat in parte, conform Contr colectiv de munca, si se va demara procedura concedierii conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului individual de munca,in comformitate cu dispozitiile art.86 alin(6) din legea nr 85/2006 coroborate cu dispozitiile art.65 alin(1) din legea nr.53/2003 andreeaalexandra24 andreeaalexandra24 Prin aceasta decizie mi se acorda termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare,dar tot odata mi se comunica ca in aceste 20 de zile lucratoare trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna in perioada de preaviz goodrige goodrige Daca se pleca de la un loc de munca prin disponibilizare colectiva, se mai pot lua in preaviz zilele de concediu de odihna fara ca acesta (preavizul) sa se ... (vezi toată discuția)
Prelungire preaviz ancarapan ancarapan Fiind angajata pe perioada determinata,vreau sa imi dau demisia inainte de expirarea contractului.In perioada de preaviz am prevazut si restul de concediu de ... (vezi toată discuția)