avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

Va rog sa ma ajutati intr-o problema: am avut control de la fisc si prin procesul verbal au stabilit asa: diminuare pierdere din anii precedenti suma de 7780 ron; firma este pe pierdere si la ora actuala dar cu o suma mai mica; cum inregistrez in contabilitate aceasta diminuare de 7780? in ce conturi?pierderile din anii precedenti se regasesc in soldul contului 117; va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gina10 , utilizator 04:32, 25 Iulie 2012
Buna seara!

Adica organele de control au stabilit ca pierderea nu este reala si au scos din cheltuielile care erau inregistrate de Dvs.?
buna seara.
diminuarea pierderii din anii trecuti se face prin inregistrarea :
455 -117 ,
dar controlul de obicei va spune cum trebuie facut,daca va trebui sa scoateti din cheltuieli sau prin intregistrarea de sus.
multumesc mult pentru raspuns;indicatiile au fost sa le trec pe 231 si de acolo pe amortizare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperire pierdere ani precedenti contexaudit2 contexaudit2 buna ziua! as avea o problema cum se poate acoperi pierderea din anii precedenti 1. prin inregistrare contabila 455=117 fara sa ajungi la registrul ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Acoperirea pierderii din anul precedent Flavius1984 Flavius1984 In cazul in care societatea înregistrează pierderi, datorită unui mediu economic nefavorabil . Eu m-am gandit la o varianta, insa nu stiu cat de corect ... (vezi toată discuția)