avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie

Buna dimineata
Am o casa la tara unde locuim doar la sfarsit de saptamana si in concedii iar la poarta in interiorul curtii am trei tei cu o inaltime intre 15-20 metri deci au varsta undeva la 40 de ani. Vineri 20.07.2012 cand am ajuns acolo am constatat ca societatea de distributie energie electrica mi-a taiat acesti tei, fara a ma instiinta, nu de la radacina, nu au intrat in curte, ci varfurile si toate cracile care se indreptau spre exteriorul curtii si mai mult doi dintre ei nu mai au absolut nicio craca nici pe interior si nici pe exterior. Avand in vedere ca un asemenea copac se realizeaza intr-o viata de om iar reparatia efectiva este imposibila va rog sa-mi spuneti, pentru a putea cere daune trebuie sa ma adresez si politiei si societatii care a efectuat lucrarea? si ce ar trebui sa solicit in aceste cereri?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 10:55, 23 Iulie 2012
Ca sa solicitati daune trebuie sa existe un prejudiciu dovedit. Daca acei copaci prezentau un pericol pentru liniile electrice atunci au fost curatati de acele crengi periculoase in mod corect. Puteti sa adresati o plangere la societatea de distributie si sa solicitati si lamuriri.
De regula lucrarile de defrisare (taiere) a vegetatiei din culoarul de siguranta a liniilor electrice de medie si joasa tensiune se face cu acordul Ocolului Silvic care este proprietarul copacilor - a fondului forestier -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Brazi taiati ilegal delgaz grid KR15T0 KR15T0 La cabana mea din Bucovina am avut supriza neplacuta sa constat ca in 3 zile cat am fost plecat, mi-au fost taiati 6 brazi inalti de 20 de metri (aprox 40cm ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de mediu pentru a taia un copac? gigione01 gigione01 Am vrut zilele trecute sa tai un salcam de cca.20-30 cm diametru din curtea mea si vecinul a sesizat Primaria!Acestia mi-au spus verbal ca trebuie sa obtin ... (vezi toată discuția)