avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consider un abuz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consider un abuz

Am un coleg la serviciu si as dori sa va intreb in numele lui.
El este pe post de inginer mai avand inca o colega cu el in birou la Sanatate in Munca ,iar pentru ocuparea acestui post el are in afara de diploma de facultate si alte atestate Inspector Protectia Muncii,Operator Calculator,atestat de Sanatae si Securitate in Munca,iar colega lui nu are nici un act din care sa reiese ca ar putea ocupa acest post,ba mai mult a fost depistata ca ar avea si probleme psihice si are nenumarate reclamatii la conducere pentru comportament indecent in cadrul intreprinderii ,precum si plangeri la politie pentru jigniri si insulte a colegilor pentru comportament indecent si chiar a fost amendata de politie ,si ceva mai grav ca a rupt si mazgalit condica de prezenta unde ne pontam .
Acum sa desfintat un post la biroul Sanatate in Munca si pe prietenul meu la detasat fara sa-l anunte cu 15 zile,dar el nu a semnat acel contract si continua sa vina tot la locul lui de munca si sa semneze condica de prezenta, iar colega lui a ramas in continuare pe acel post .
Intrebare :
1 . La aceasta detasare nu trebuia sa se tina cont de anumite criterii in cazul in care din 2 posturi a ramas doar unul?
2 . Care sunt conditiile pentru a se face o detasare si caror foruri se poate adresa tinandu-se cont ca sa incalcat atat CCM,Codul muncii,HG 355/2007 si Legea 315/2006
Va multumesc pentru intelegere si va rog sa-mi raspundeti ce poate face acum acest coleg al meu.
Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 13:00, 23 Iulie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Exista DSP dar intreprinderea nu a dorit sa faca nimic in sensul acesta pentru a o trata pe respectiva inginera,iar intreprinderea nu are nimik cu fct publici.
Eu v-am rugat sa-mi raspundeti concret daca se poate daca atunci cand exista 2 persoane pe posturi si un post se desfinteaza ,daca cumva se tine cont de niste criterii si carui organisme se poate adresa,tinand cont ca a depus nenumarate sesizari catre conducere inainte in legatura cu comportamentul colegei lui inainte cat si dupa ce sa refacut organigrama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns concret dodorel62 dodorel62 Am varsta de 50 de ani si o vechime de 30 de ani ( 4 ani gr 1,18 ani gr 2 si 8 ani fara grupa) avand functia de inginer .In anul 2010 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Detasare functionari publici monradnic monradnic Buna seara. Doresc sa imi raspundeti la urmatoarea speta: un functionar public dintr-o institutie este detasat in cadrul aceleiasi institutii pe o functie ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu dodorel62 dodorel62 As dori sa stiu daca cineva are voie sa-ti schimbe incadrarea din inginer in tehnician fara acordul tau. Mentionez ca eu sunt inginer minier si lucrez ca ... (vezi toată discuția)