avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu

buna ziua . am avut concediu medical 90 de zile 9 apr-7 iul.
in cazul acesta concediul de odihna ramine intact sau din el se scad lunile nelucrate.
de ex:22-...=?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: veresan , utilizator 05:40, 24 Iulie 2012
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, s-a pronuntat printr-o hotarare preliminara emisa la data de 20 ianuarie 2009, privind interpretarea dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Pentru a beneficia de avantajele acestei hotarari va trebui sa dati in judecata pe angajatorul dvs.
multumesc pt raspuns.nu vreau sa dau in judecata. am vrut numai sa stiu dupa lege la cite zile am dreptul.multumesc
In speta, avem:
22 zile lucratoare : 12 luni = 1,83 zile lucratoare/ luna

pentru 9 luni lucrate aveti dreptul la 16 zile lucratoare
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul zilelor de concediu de odihna in cazul in care salariatul are 3 luni de concediu medical - ca boala obisnuita 22.08.2009 22.08.2009 va rog a ma ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare Un salariat a plecat in CM o perioada de 90 de zile , calculul zilelor de co se face si la ... (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Daca am fost in concediu medical 2 luni mi se modifica numarul de zile de concediu de odihna din contract ( 21 de zile / an)? in sensul ca o sa ... (vezi toată discuția)
Concediul medical afecteaza concediul de odihna? vux vux Avand in vedere prevederile art. 145 (2) ale Codului Muncii, conform carora concediul de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an ... (vezi toată discuția)