sunt angajata de 5 luni cu incadrarea de 4 ore/zi. in urma cu o luna am ramas insarcinata. intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca, in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit, potrivit art.2 alin.1 din OUG nr.111/2010.
Acordarea indemniztaie poentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial) , ci de realizarea de venituri din salarii, venituiri din activitati independente si activitati agricole supuse impozitului pe evnit in perioada prevazuta de lege.
1. Daca veti naste prin februarie-martie 2013 atunci veti putea beneficia de CCC deoarece veti avea venituri din salarii (sau perioade asimilate: concedii medicale, concediu de maternitate) in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
va multumesc foarte mult pentru lamuriri! informatiile pe care le aveam eu erau complet gresite. eram ferm convinsa ca nu voi beneficia de indemnizatie. inca o data va multumesc!