avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului

sunt angajata de 5 luni cu incadrarea de 4 ore/zi. in urma cu o luna am ramas insarcinata. intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: ralucaene , utilizator 11:48, 23 Iulie 2012
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca, in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit, potrivit art.2 alin.1 din OUG nr.111/2010.

Acordarea indemniztaie poentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca (norma intreaga sau timp partial) , ci de realizarea de venituri din salarii, venituiri din activitati independente si activitati agricole supuse impozitului pe evnit in perioada prevazuta de lege.
Inainte de a va angaja la actualul loc de munca ce statut ati avut in ultimele 4-5 luni (ati mai lucrat undeva, ati fost eleva, studenta la zi etc.)?
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
am lucrat pana la 20 decembrie pe o perioada de 2 ani la o alta firma cu norma intreaga si apoi am intrerupt pana pe 15 februarie
1. Daca veti naste prin februarie-martie 2013 atunci veti putea beneficia de CCC deoarece veti avea venituri din salarii (sau perioade asimilate: concedii medicale, concediu de maternitate) in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

2. Nu conteaza ce program de lucru ati avut.
va multumesc foarte mult pentru lamuriri! informatiile pe care le aveam eu erau complet gresite. eram ferm convinsa ca nu voi beneficia de indemnizatie. inca o data va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare dupa somaj Babcsika Babcsika Buna seara, am o intrebare legat de angajare dupa somaj pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului. In momentul de fata sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)
As putea sa primesc indemnizatia de crestere a copilului? Monik007 Monik007 Buna ziua! Am o mare nelamurire in ceea ce priveste indemnizatia de crestere a copilului intrucat am auzit diferite variante si nu mai stiu pe care as putea ... (vezi toată discuția)