avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentare neplatita deloc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentare neplatita deloc

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare, si anume: cu data de 5 noiembrie 2005 fostul sot trebuia sa-mi plateasca pensie alimentara pentru fiica mea care atunci avea 16 ani. Nu mi-a platit nici macar o luna.Fiica a terminat liceul, facultatea, are acum 22 ani. Nici ea nu a cerut dupa 18 ani singura pensia alimentara. A sperat mereu ca ii va da el ceva, candva. Acum este inversunata de situatie si ma intreaba daca putem sa cerem in instanta. Daca il putem acuza de abandon de familie. Va rugam sa ne dati un sfat in acest sens?
Cu multumiri Simona si Anca
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:39, 23 Iulie 2012
Ii puteti face plangere penala pentru abandon de familie, ca urmare a neplatii pensiei de intretinere pentru mai mult de 2 luni consecutive. Plangerea trebuie facuta de fiica.

Fata are dreptul la pensie de intretinere pana la varsta de 26 de ani, numai daca se afla in continuarea studiilor.
Dreptul sa recuperati prin executare silita suma ce v-o datora , s-a prescris.
Dupa parerea mea, e tardiv sa-i faceti plangere la 7 ani distanta de la ..abandon.
Fata mai poate urma cursuri, il actioneaza in instanta pt plata pensiei si in caz de neplata, da ii poate face plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie alimentara VoicaPa VoicaPa Parintii mei s au despartit in '96. In sent. de divort scrie ca tatal meu este obligat la plata pensiei alimentare, insa nu mi a dat nici un ban. Ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare abandon de familie Jan plesan Jan plesan Se mai poate numi abandon de familie dupa 12 anii (vezi toată discuția)