Buna ziua !
Eu si sotul meu am facut un act de habitatie viagera pentru casa pe care o avem in favoarea fiicei lui din alta casatorie.
Eu as vrea sa renunt la acest act si va rog sa-mi spuneti cum as putea sa procedez. Eu nu locuiesc in acea casa ci in casa mostenita de la parintii mei si sotul meu impreuna cu fiica lui ar vrea sa ma indeparteze definitiv de acolo !
Renuntarea la acest act se poate face doar prin divort?
Multumesc !
nu e chiar asa de simplu sa renuntati. Trebuie vazut daca sunt in act clauze care pot duce la anularea lui sau trebuie ca fiica sa fie de acord, ea fiind parte in contract. Nici prin divort nu se poate. Printr-un partaj se poate sa fiti Dvs despagubita pt jumatatea Dvs de casa (sa primiti bani contravaloarea 1/2 din casa)
Va multumesc !
Problema este ca eu as vrea sa obtin jumatate din valoarea casei pentru ca am investit acolo, dar nu stiu pe ce cale deoarece sotul meu cu care nu mai am nimic comun, nu vrea sa renunte la acea habitatie viagera temandu-se ca fiica-sa il poate da afara oricand si actul a fost facut fara ca respectiva domnisoara sa plateasca ceva ! Oricum ei amandoi motiveaza ca nu au bani !
Eu ce pot face in aceasta situatie ?
Va multumesc din nou !
Dreptul la habitat
alien58
buna ziua, fiica noastra este proprietara apart. unde locuim cu drept de habitat pana la moarte. in cazul divortului cine mai are dreptul sa locuiasca in ... (vezi toată discuția)