avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Cãrei instituþii ma adresez pentru aplicarea ...
Discuție deschisă în Traduceri

Cãrei instituþii ma adresez pentru aplicarea apostilei pe o sentinþã ºi cât costã?

Buna ziua!
Ma numesc Constantin si locuiesc in Oravita,Caras/severin dar de 8 ani sunt rezident in Italia.
In anul 2007 in urma unei relatii de concubinaj cu o persoana de cetatenie romana ,am recunoscut in Italia un copil ca fiind al meu. Doar ca anul trecut am aflat ca de fapt acest copil nu este fiul meu natural asa ca am actionat in instanta mama copilului pentru a-i anula paternitatea.Am castigat cazul in tribunal iar cu sentinta tradusa si legalizata la notar am fost in Italia ca sa schimb actele mele si ale copilului,doar ca nu am reusit din cauza ca nu erau apostilate.
As dori sa stiu unde trebuie sa merg ca sa apostilez actele si cat ma costa.
Va multumesc anticipat!!!
Avand in vedere ca trebuie apostilate documente care emana de la o autoritate judecatoreasca este necesara apostilarea de catre tribunalul care a emis sentinta (baza legala O.G. nr. 66 din 1999).
Costuri aproximative 200 - 250 lei.
Contactati Tribunalul din Caras-Severin pentru a vedea in ce conditii puteti obtine apostila pe documentul original care trebuie sa fie prezentat in original si completat conform instructiunilor din citatul de mai jos. Cererea pentru aplicarea apostilei poate fi depusa si de altcineva daca prezinta o procura eliberata de dvs. in acest sens.
Tribunalul Caras-Severin: str. Horea nr. 2–4, Resita, jud. Caras-Severin,Tel:0255.212.800.

- hotărâri judecătoreşti (în original) emise de instanţele din circumscripţia teritorială a Tribunalului Bucureşti . Hotărârile judecătoreşti trebuie să fie legalizate cu mentiunea “definitiva si irevocabila”de instanţa care le-a pronunţat şi semnate cu numele în clar de către grefierul care legalizează hotărârea sau de către preşedintele instanţei ( de exemplu, grefier Ionescu Ioana sau preşedinte judecător Popescu Mihai) şi trebuie ştampilată cu ştampila de preşedinte; NU ªTAMPILA DE ARHIVAR SAU DE REGISTRATURÃ.
Nu se apostileaza copia după sentinţa civilă făcută la notar, ci numai eliberată de instanţă.

Informatii preluate de pe site-ul Tribunalului Bucuresti: [ link extern ]
L.C.
Si pot face lucrul acesta personal mergand la acelasi tribunal?
Va multumesc!

Multumesc pentru informatii!

Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Sigur, puteti merge personal sa depuneti cererea pentru eliberarea apostilei. Asigurati-va ca actul contine toate elementele necesare si toate mentiunile, stampilele, numele, etc., sunt lizibile.
L.C.

Interventie moderator
Nu este permisa postarea mesajelor consecutive. Aveti la dispozitie 30 de minute pentru a edita mesajul ce se doreste a fi modificat folosind functia "editare". Folositi aceasta facilitate pentru a evita incalcarea Regulamentului forumului.

Laura Ciobeica
Moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite monica i monica i Buna ziua. Am o nelamurire. In cadrul unei contestatii la executare s-a solicitat de catre debitor sa se supende executarea silita pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat international divort - caut avocat Patriciaw Patriciaw Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva. M-am casatorit in Romania cu un cetatean italian, am divortat. Problema care e, vreau sa transcriu divortul in ... (vezi toată discuția)
Eliberare pasaport copil 4 ani doru58 doru58 Fica mea are un copil in varsta de 4 ani, care s-a nascut in Italia. Copilul a fost recunoscut de tata, tot in Italia, avand si Certificat de nastere roman. De ... (vezi toată discuția)