ma aflu in proces, litigiu de munca, la tribunal in calitate de reclamant, obiectul dosarului este: drepturi banesti. inainte de a intra in fond, odata cu intampinarea, pârâta a depus acte, inscrisuri intocmite si semnate in fals: o cerere de demisie, scrisa si semnata in numele meu; o decizie in care eu iau la cunostinta, la fel semnata in fals; si foi colective de prezenta intocmite si semnate in fals, eu am foi de parcurs scanate cu bonurile fiscale de combustibil atasate, care contrazic foile lor colective de prezenta. Intrebarea mea este: ce fac? pot sa depun plangere penala? unde? am timp? urmatorul termen il avem pe 27.09.12. o sa-mi angajez un avocat dar cer si parera altora. multumesc
Va puteti inscrie in fals in fata judecatorului, urmand ca acesta conform codului de procedura civila sa trimita dosarul la parchet.
p.s. daca vreti sa va angajati avocat, va recomand sa o faceti cat mai repede si sa urmati sfaturile acestuia si nu sa faceti un rezumat al tuturor sfaturilor ce le veti primi scriind pe forum, deoarece sfaturile unui avocat angajat sunt intotdeauna mult mai apropiate de adevar (cunoscand exact cauza!) decat niste sfaturi primite pe internet!
Nu trebuie sa depuneti plangere penala ... solicitati instnatei fie verificarea de scripte , fie inscrierea in fals a acelor documente pe care exista semnatura dvs contrafacuta...
Verificarea de scripte este o procedura reglementata de art.178 C.proc.civ. si urm.
art. 178
(1)Când una din părţi declară că nu recunoaşte fie scrisul, fie semnătura, instanţa va păşi la verificarea înscrisului.
(2)Spre acest sfârşit, preşedintele instanţei va obliga pe cel căruia i se atribuie scrierea sau semnătura să scrie şi să semneze sub dictarea sa, părţi din înscris.
(3)Refuzul de a scrie va putea fi socotit ca o recunoaştere a scrisului.
Inscriere in fals
Raicu Raisa
Se poate depune inscrierea in fals odata cu cererea de expertiza grafica?
Care este documentul prin care se depune cererea de inscriere in fals in cadrul unui ... (vezi toată discuția)