avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie intocmita si semnata in fals plus decizie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie intocmita si semnata in fals plus decizie semnata in fals

in timpul unui proces de derepturi banesti, firma parata, prezinta drept probe, o demisie intocmita si semnata in numele meu dar si o decizie de incetare a contractului, semnata in numele meu. X-( cum pot anula acele acte false. in procesul de la tribunal eu sunt intru-un litigiu de munca si anume: de drepturi banesti, nu de a contesta decizia de incetare cu contractului. cu ce trebuie sa incep? :stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
ContSters99540, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:18, 28 Iulie 2012
cum se potate anula, declara nula o decizie de incetare a contractului meu de munca daca au trecut peste 8 luni de atunci, ținând cont ca eu am aflat de 2 saptamani ca mi sa intocmit o cerere de demisie, au semnato in numele meu si au eliberat decizia semnanta in fals numele meu?
Cand si cum ati luat la cunostinta de existenta inscrisurilor depuse ? V-au fost comunicate personal in instanta la termenul trecut sau v-au fost comunicate prin posta ? S-a acordat termen pentru studierea acestora ? Ati declarat in instanta ca, nu recunoasteti scrisul si semnatura ?
Conf art.178 Cpc - "Cand una din parti declara ca nu recunoaste fie scrisul, fie semnatura, instanta va pasi la verificarea inscrisului. Spre acest sfarsit, presedintele instantei va obliga pe cel caruia i se atribuie scrierea sau semnatura sa scrie si sa semneze sub dictarea sa, parti din inscris. Refuzul de a scrie va putea fi socotit ca o recunoastere a scrisului".
Conf art.183 Cpc - '' Daca partea care defaima inscrisul ca fals arata pe autorul falsului, instanta poate suspenda judecarea pricinii, inaintand inscrisul procurorului impreuna cu procesul-verbal ce se va incheia."
La termenul urmator urmeaza sa declarati ca, nu recunoasteti scrisul si semnatura, cererea de demisie nu a fost scrisa si semnata de dvs., decizia de incetare a contractului de munca nu v-a fost comunicata si nu este semnata de dvs., este prima data cand ati luat la cunostinta de existenta acestora, va inscrieti in fals impotriva inscrisurilor depuse si solicitati trimiterea la parchet.

la termenul urmator adica in 27.09.2012 voi declara ca inscriusurile sunt false, eu am intrat in posesia actelor false pe 05.07.2012, odata cu intampinarea depusa de parata

dar trebuie tinut cont ca eu ma judec la tribunal, pe drepturi banesti, nu am contestat decizia docamdata...aici am aflat dupa 8 luni de marsaviile firmei

Am fost angajat la firma (A), in data de 24.11.2009 cu contract de munca. Dupa 2 ani, in data de 14.11.2011, firma intocmeste o cerere de demisie scrisa de mana si o semneaza in numele meu, in fals, nu imi recunosc scrisul dar nici semnatura. La 16.11.2011 emite si o decizie de incetare a contractului meu de munca, pe care o semneaza fals in numele meu. A doua zi in data de 17.11.2011 ma angajaeaza la firma (B), firma aceluiasi patron. cu toate ca eu am lucrat in continuare pana la 01.02.2012 pentru prima firma (A), am probe foile de parcurs scanate si bonurile fiscale de combustibil. Pe 01.02.2012, ma convinge sa trec la cea dea doua firma la care ei deja imi efectuase angajarea, din toamna, eu ma conformez. Pe parcurs aflu de marsavia lor, incepe cearta si imi dau demisia de la firma(B) la cea dea doua fima. ei nu mau mai primit la servici nici la prima (A)firma. Ii dau in judecata pentru ore suplimentare lucrate, pe care le probez cu foile de parcurs si asa au aparut si actele false, de 2 saptamani am intrat in posesia cererii de de demisie si a deciziei false, pe care le-au depus odata cu intampinarea. urmatorul termen este in septemrie din cauza vacantei. Intrebara mea este: cum se procedeaza la anularea deciziei de concediere (ca sa fie declarata nula), deoarece sunt inscriusuri false. Trebuie tinut cont de faptul ca deciziile de incetare a contractului de munca se contesta in termen de 30 de zile. Cum se rezolva cazul asta?
Multumesc, ptr raspuns.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Teremnul de contestatie al deciziei de incetare a expirat .. cel mai bine este sa formulati o plangere penala impotriva angajatorului si apoi sa solicitati instantei de judecata repunerea in termen in cazul in care se constata savarsirea infractiunii de fals de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti ContSters99540 ContSters99540 ma aflu in proces, litigiu de munca, la tribunal in calitate de reclamant, obiectul dosarului este: drepturi banesti. inainte de a intra in fond, odata cu ... (vezi toată discuția)
Fara decizie de demisie ContSters99540 ContSters99540 patronul meu are 2 socitati, am fost angajat la una din ele pe o functie timp de 2 ani, dupa care m-am angajat si la a doua societate. dar dupa cateva luni am ... (vezi toată discuția)
Semnatura in fals puscasMarin puscasMarin Am fost salariatul unei societăţi care printr-o cerere de demisie scrisă şi semnată în fals am fost demis plus semnarea deciziei de încetare a ... (vezi toată discuția)