avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire drept de proprietate

In conditiile in care o persoana a cerut reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren, care in parte imi apartinea, in baza unui act de partaj incheiat cu aceasta persoana, acest teren nefiind preluat vreodata de catre stat si respectiva persoana neavand calitatea de membru cooperator, pot cere nutitatea absoluta totala a titlului de proprietate eliberat nelegal acesteia?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
_Iulia_, utilizator
Cel mai recent răspuns: _Iulia_ , utilizator 07:45, 24 Iulie 2012
Daca decizia a fost emisa cu nerespectarea prevederilor legale in materia retrocedarilor si persoana in cauza nu era indreptatita potrivit legii la acordarea de masuri reparatorii, puteti sa solicitati in instanta constatarea nulitatii absolute a respectivei decizii.
Am cerut nulitate absoluta partiala, pt. ca avocatul meu de la acea data mi-a spus ca nu sunt interesata sa cer nulitate totala, desi in cond. art. 3 din Legea 169/1997 cu modif si completari ulterioare: nulitatea absoluta totala se poate cere de catre primar, prefect si orice persoana interesata. Eu am obtinut printr-o hotarare nulitatea partiala, dar numai cu privire la jumatate din terenul care mi se cuvenea, tocmai pentru faptul ca acel titlu de proprietate nu a fost anulat in intregime. Intrebarea mea se referea la nulitate absoluta totala.
In conditiile in care am o hotarare de nulitate absoluta partiala cu privire la o parte din terenul care imi revenea, mai pot cere nulitatea absoluta totala cu privire la intregul titlu emis nelegal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta invocata de o persoana fara interes kyrrdan kyrrdan Ce solutie se impune in acest caz din partea instantei? Analizeaza mai intai lipsa de interes a partii si lasa actul valabil, sau, in virtutea rolului activ, ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate si legea 18/1991. cristina-mcc cristina-mcc Niste rude au cumparat inainte de Revolutie un teren intravilan , cu chitante de ma^na. Ulterior cumpararii terenului , dar tot inainte de Revolutie, au ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate flori2009 flori2009 Bună! Îmi poate spune cineva cum poate fi anulat un titlu de proprietate obținut fraudulos de un renuntator la moștenire? Un document emis de o instituție ... (vezi toată discuția)