avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari

Va rog sa ma scoateti din neagra nestiinta.
1)Fondul de rulment este obligatoriu sau nu ,daca da ce il reglementeaza?
2)Fondul de reparatii este obligatoriu sau nu ,daca da ce il reglementeaza?
3)Daca aceste doua sunt obligatorii si cineva nu vrea sa plateasca ,cum poate fi obligat sa plateasca?
Toate acestea in cazul unei asociatii de proprietari formata din 60 apartamente.
Va multumesc cu respect.
Cel mai recent răspuns: presman , utilizator 11:25, 13 Ianuarie 2009
Art. 45 alin. 3 din Legea nr. 230/2007 prevede obligativitatea acestor fonduri, iar art. 50 ca Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
Multumesc mult,ma mai puteti ajuta cu ceva?cum putem obtine statutul de zona rezidentiala,locuim intr-un ansamblu de 6 blocuri care in viitorul apropiat(speram )sa fie inchis.Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Calcul fond rulment si investitii alandra_stanescu alandra_stanescu Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din vile si blocuri de apartamente. Incepand de anul trecut a fost solicitat fond de rulment si fond ... (vezi toată discuția)
În asociațiile de proprietari se mai ține cont de statutul acestora ? ionica1980 ionica1980 Vă rog să-mi spuneți dacă în Asociațiile de Proprietari se mai ține cont de Statutul acestora, dar mai ales dacă Instanțele de Judecată iau în ... (vezi toată discuția)